Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe tussenstand Giro 5125 ‘Nederland helpt Sint-Maarten’: 4,3 miljoen euro

Geplaatst op 14 september 2017

Het aantal donaties op Giro 5125 in opmaat naar de Nationale actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ aanstaande vrijdag, blijft stijgen. De teller staat nu op 4,3 miljoen euro. Voedsel en waterdistributies komen op gang en vanuit Nederland is een nieuwe hulpvlucht van het Rode Kruis met 8 ton aan hulpgoederen, waaronder dekzeilen en gereedschap de huizen te repareren op Curaçao aangekomen.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis heeft zich bij de hulpteams van het Rode Kruis op Sint Maarten gevoegd. Hij is geschokt over wat hij aantreft: “De ravage op het eiland is enorm en er is nog veel hulp nodig. Veel mensen zijn alles kwijt en slapen op hun eigen terrein in de buitenlucht.” Het Rode Kruis wil daarom naast de eerste levensbehoeftes ook meer opvangplekken creëren en materialen verstrekken om de beschadigde huizen te kunnen herstellen, zoals dekzeilen, hamers, spijkers en ander gereedschap.

Het Rode Kruis distribueerde gisteren water en voedsel in Cay Bay, een van de zwaarst getroffen wijken op Sint Maarten. Politie en Nederlandse militairen zorgden voor de veiligheid. Na de ramp hebben veel mensen op Sint Maarten zich vrijwillig bij het Rode Kruis aangemeld om hulp te kunnen geven. Mevrouw Othneilia is een van hen: “De dag na de orkaan heb ik me meteen bij het Rode Kruis als vrijwilliger gemeld. De schade in mijn wijk is zo groot, ik wil helpen en dat kan ik niet in mijn eentje. Ik ben blij dat ik water kan uitdelen”.

Vrijdag Nationale actiedag voor Sint Maarten

Iedereen is vrijdag de hele dag van harte welkom in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid om zijn bijdrage voor de slachtoffers van Sint-Maarten in te leveren. Radio 2 besteedt de hele dag vanaf 06.00 uur in alle uitzendingen aandacht aan de actiedag. Ook besteedt NPO1 de hele dag door veel aandacht aan de actie, met ’s avonds speciale uitzending op NPO1 vanuit het actiecentrum van 21.30 uur tot 22:20 uur. Verder zijn er in Beeld en Geluid muziekoptredens, zitten er bekende Nederlanders en Youtubers in het belpanel en er is te zien hoe de noodhulpgoederen van het Rode Kruis eruit zien, zoals deze ook in Sint Maarten worden ingezet. De NS biedt iedereen die met de trein komt een gratis thuisreis aan.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten