Word vrijwilliger Doneer

Prins Pieter-Christiaan nieuwe ambassadeur Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

Geplaatst op 08 december 2018

Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan wordt ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Dit Fonds zet zich in om mensen beter te beschermen en voor te bereiden op natuurrampen. De Prins heeft vandaag tijdens de vergadering van de ledenraad afscheid genomen als vicevoorzitter van het bestuur van het Rode Kruis. Als dank voor zijn inzet voor het verenigingsbestuur heeft de hulporganisatie hem tot ambassadeur van het Prinses Margriet Fonds benoemd.

“Wij willen Prins Pieter-Christiaan hartelijk bedanken voor zijn bijdrage en toewijding de afgelopen acht jaar in ons bestuur. Wij hopen en vertrouwen erop dat hij het Rode Kruis, en in het bijzonder het Prinses Margriet Fonds, een warm hart blijft toedragen. Daarom zijn we vereerd hem tot ambassadeur van het Fonds te benoemen,” aldus Inge Brakman, voorzitter van het Rode Kruis, tijdens de ledenraad.

Haïti

Prins Pieter-Christiaan zat vanaf december 2010 in het bestuur van het Rode Kruis. Hoogtepunten tijdens zijn bestuurstermijn waren de reizen die hij samen met zijn moeder en erevoorzitter van het Rode Kruis, Prinses Margriet, maakte naar Bangladesh en Haïti om projecten op het gebied van rampenpreventie te bezoeken. Andere bijzondere momenten tijdens zijn bestuurstermijn waren het bezoek aan Auschwitz als voorbereiding op de publicatie van het NIOD-onderzoek over de rol van het Rode Kruis tijdens de Tweede Wereldoorlog, deelname aan het Wereldrecord EHBO op de Dam in 2017 en de jaarlijkse Rode Kruis-Rally. Naast zijn functie als bestuurslid heeft hij zich ook als vrijwilliger ingezet voor het Rode Kruis tijdens NL Doet. Als ambassadeur van het Prinses Margriet Fonds zal de Prins betrokken blijven bij de werkzaamheden van het Rode Kruis om mensen beter te beschermen en voor te bereiden op rampen.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten