Word vrijwilliger Doneer

Prins Pieter-Christiaan nieuwe Kanselier Rode Kruis

Geplaatst op 08 januari 2024

Z.H. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven (51) is de nieuwe Kanselier van het Nederlandse Rode Kruis. Hij volgt Lenie Dwarshuis-van de Beek op, die deze functie ruim 20 jaar heeft vervuld.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft in 1914 bij Koninklijk Besluit de toestemming gekregen om onderscheidingen te verlenen voor belangrijke diensten aan het Rode Kruis bewezen. De Kanselier is door het bestuur benoemd om de aanvragen te beoordelen en het verenigingsbestuur over de toekenning ervan te adviseren. Elk jaar op of rond 8 mei, de Internationale Rode Kruis dag, vindt er een lintjesregen plaats.

Band met het Rode Kruis
Prins Pieter-Christiaan heeft een bijzondere band met het Rode Kruis. Hij is momenteel ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Zijn moeder, Prinses Margriet, is ere-voorzitter van het Rode Kruis, terwijl zijn grootmoeder Prinses Juliana en zijn overgrootvader Prins Hendrik allebei lange tijd voorzitter waren van de hulporganisatie.

Voorzitter Heleen Kersten is blij met de benoeming van de nieuwe Kanselier. “Prins Pieter-Christiaan heeft hart voor onze organisatie en staat met zijn functies in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties ook midden in de samenleving. Daarom denken wij dat hij bij uitstek geschikt is als Kanselier van het Nederlandse Rode Kruis.”

Prins Pieter-Christiaan kijkt uit naar zijn nieuwe nevenfunctie. “De vrijwilligers van het Rode Kruis staan iedere dag klaar om hulp te verlenen. Ik vind het een eer om hen op deze manier te ondersteunen.”

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer