Word vrijwilliger Doneer

Prins Pieter-Christiaan helpt bij EHBO-cursus Rode Kruis voor NLdoet

Geplaatst op 10 maart 2018

Prins Pieter-Christaan en zijn dochter Emma van Vollenhoven hebben zich vandaag ingezet voor het Rode Kruis (afdeling Den Haag) in het kader van NLdoet. Ze assisteerden bij een EHBO-cursus voor mensen die dit niet zelf kunnen bekostigen. De prins en zijn dochter hielpen mee bij de oefeningen tijdens de cursus, zoals met het leggen van een verband, en bij het voorbereiden en serveren van de lunch.

De EHBO-cursus werd door het Haagse Rode Kruis gegeven aan mensen die dit zelf niet kunnen bekostigen. Zij volgen een dagbestedingsprogramma bij Schroeder van der Kolk, en zijn bijvoorbeeld ex-verslaafden en mensen met een Wajong-uitkering. Er waren zestien enthousiaste deelnemers aan de cursus. Zoals de vijftigjarige Abdulqaadin Mohamud uit Somalië: “Ik ben zeer dankbaar dat deze cursus wordt georganiseerd. EHBO heeft mijn interesse, want ik vind het belangrijk te weten wat ik moet doen als er iets gebeurt. Het is heel leerzaam. En het is wel extra bijzonder dat de prins er vandaag bij is.”

“Heel leerzaam voor Emma”

Voor Prins Pieter-Christiaan is het leren van EHBO niet nieuw. Hij kan al eerste hulp verlenen, maar zijn dochter nog niet: “Voor Emma is het heel leerzaam om op deze manier in contact te komen met EHBO. Het zou goed zijn als alle jongeren op de middelbare school eerste hulp zouden leren. Je kunt altijd thuis of op straat in een situatie komt dat je mensen moet helpen. Het is goed dat ook deze groep mensen vandaag de kans krijgt om te leren wat te doen in geval van nood.”

De Prins, vicevoorzitter van het Rode Kruis, vindt het belangrijk mee te doen aan NLdoet: “Ik wil graag alle vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan vandaag een hart onder de riem steken.” NLdoet vindt vandaag en morgen plaats en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. De actie zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten