Word vrijwilliger Doneer

Prinses Margriet huldigt Rode Kruis-vrijwilligers

Geplaatst op 01 september 2017

Vrijwilligers jarige Rode Kruis door het hele land in het zonnetje gezet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden zal op 9 september een aantal vrijwilligers van het Rode Kruis de ‘Hier om te Helpen’-insigne geven. Deze insigne is een aanmoediging voor 150 vrijwilligers die zich altijd en buitengewoon inzetten voor de hulporganisatie. Ook opent prinses Margriet de fototentoonstelling Ode aan de vrijwilliger in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Fotograaf Raymond Rutting volgde sinds vorig jaar enkele tientallen vrijwilligers van het Rode Kruis en bracht hen op symbolische wijze in beeld.

Dit jaar bestaat het Nederlandse Rode Kruis 150 jaar met dank aan alle vrijwilligers die zich sinds de oprichting belangeloos hebben ingezet om andere mensen te helpen. Op 8 en 9 september vinden in het hele land feestelijkheden plaats om alle vrijwilligers van het Rode Kruis te bedanken voor hun belangrijke werkzaamheden. In het hele land organiseren de verschillende districten festiviteiten voor hun vrijwilligers. Zo zal op vrijdagavond 8 september de Efteling speciaal geopend worden voor vrijwilligers uit het zuiden en het midden van het land. Op zaterdag 9 september zullen de vrijwilligers uit Friesland getrakteerd worden op een rondvaart over de Friese meren, terwijl die uit Drenthe in het gevangenismuseum Veenhuizen welkom zijn.

Het Rode Kruis heeft landelijk bijna 30.000 vrijwilligers klaar staan om hulp te verlenen aan mensen in een crisissituatie, EHBO te verlenen bij evenementen, mensen te helpen zelfredzamer te worden en de regels van het humanitair oorlogsrecht te verspreiden.

Prins Pieter-Christiaan doet mee met Wereldrecord EHBO

Prinses Margriet zal de speciale jubileuminsigne aan een aantal vrijwilligers persoonlijk overhandigen op 9 september in Amsterdam. In Grand Hotel Krasnapolsky ontvangen enkele van de door de districten aangedragen vrijwilligers de insigne uit handen van de prinses, hierbij geholpen door Rode Kruis-ambassadeurs Humberto Tan en Irene Moors. De andere vrijwilligers krijgen hun insigne tijdens de feestelijkheden in het land.

De uitreiking van de insignes in Amsterdam vindt plaats na afloop van het Wereldrecord EHBO op de Dam. Op 9 september wil het Rode Kruis het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verbreken. Ook prins Pieter-Christiaan, vicevoorzitter van het Rode Kruis, doet zaterdag 9 september mee met het Wereldrecord EHBO. De hulporganisatie heeft haar jubileumjaar uitgeroepen tot ‘Jaar van de EHBO’. Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen. Het Wereldrecord is niet alleen een bijzonder evenement, maar ook heel leerzaam. Het Rode Kruis wil dat iedereen eerste hulp kan verlenen. Met de recordpoging wil het Rode Kruis op een unieke manier het belang van EHBO onderstrepen en mensen motiveren om meer kennis tot zich te nemen over EHBO. Inschrijven voor ’s werelds grootste gratis EHBO-les kan via www.rodekruis.nl/wereldrecord.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten