Word vrijwilliger Doneer

Prinses Margriet slaat eerste Rode Kruis Vijfje

Geplaatst op 16 mei 2017

Rode Kruis komt met diverse jubileumgadgets

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden zal op 10 juni de ceremoniële eerste slag doen van het speciale Rode Kruis Vijfje. Deze herdenkingsmunt is speciaal ontworpen voor het jarige Rode Kruis, dat dit jaar 150-jaar bestaat. Volgende week verschijnt ook een speciale postzegelserie en begin juni een EHBO’er van PLAYMOBIL. Het setje van PLAYMOBIL is een Rode Kruis-biker; een hulpverlener die zich snel kan verplaatsen op een mountainbike tussen mensenmassa’s tijdens grote evenementen.

Het speciale Rode Kruis Vijfje wordt geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Het ontwerp van de munt symboliseert het onpartijdige karakter van het Rode Kruis. Deze herdenkingsmunt kiest – net als het Rode Kruis – geen zijde. Letterlijk; er is geen voor- of achterkant en geen kop of munt. Ook een ander grondbeginsel van het Rode Kruis, eenheid, is meegenomen in het ontwerp. Een sluitend patroon van kruizen symboliseert de eenheid van de Rode Kruisverenigingen wereldwijd. Het uitgelichte kruis staat voor het jubilerende Nederlandse Rode Kruis. De herdenkingsmunt is van de Nederlandse ontwerper Rogier Arents (1987). De voorverkoop start vandaag, via www.knm.nl/

Rode Kruis postzegel en EHBO’er van PLAYMOBIL

Het Rode Kruis brengt voor zijn 150ste verjaardag meer speciale collectors items uit. Zo komt PostNL met een speciaal Rode Kruis postzegelvel. In woord en beeld is het werk van de hulpverleners op de postzegels vastgelegd. Je ziet hoe de hulporganisatie dagelijks met warmte, veiligheid en geborgenheid in noodsituaties slachtoffers helpt, waar ook ter wereld. Het postzegelvel is ontworpen door Anne Schaufeli en Huub de Lang van studio026. De verkoop start maandag 22 mei bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl.

En vanaf begin juni heeft het Rode Kruis zijn eigen PLAYMOBIL-figuur: de EHBO-biker. Het Rode Kruis verleent EHBO op grote en kleine evenementen; sinds 2008 ook met speciale bike-teams. De vrijwilligers die in de bike-teams zitten, zijn speciaal getraind om veilig, snel en wendbaar door grote mensenmassa’s te bewegen. Op grote evenementen zoals Koningsdag, festivals of tijdens sportevenementen kunnen deze bikers snel ter plaatse zijn en een groter gebied dekken. De Rode Kruis-biker van PLAYMOBIL zal vanaf 5 juni exclusief verkrijgbaar zijn via de webshop van het Rode Kruis: https://shop.rodekruis.nl/150 .

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten