Word vrijwilliger Doneer

Prinses Margriet opent nieuwe kantoor Rode Kruis

Geplaatst op 12 juni 2018

Evenement in het teken van humanitaire innovatie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdagmiddag 19 juni het nieuwe verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis. De Prinses onthult bij deze gelegenheid het borstbeeld van de Nederlandse legerarts Johan Basting, vriend en adviseur van de oprichter van het Internationale Rode Kruis, Henry Dunant. Basting speelde een belangrijke rol bij de oprichting van het Nederlandse Rode Kruis in 1867. Prinses Margriet is erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

De feestelijke opening van het nieuwe kantoor vindt plaats tijdens een evenement ter gelegenheid van het afscheid van de directeur van het Rode Kruis, Gijs de Vries. Marieke van Schaik volgt hem op 1 september op. Het afscheid van De Vries staat in het teken van humanitaire innovatie. Feike Sijbesma, CEO van DSM, en Esther Jacobs, de oprichter van Coins for Care, spreken tijdens de bijeenkomst, die gepresenteerd wordt door Rode Kruis-ambassadeur Eric Corton. Genodigden kunnen die middag ook ter plekke kennis nemen van enkele innovaties, zoals Online Disaster Mapping, Crowdmapping en Trace the face. Met Virtual Reality kan ervaren worden hoe een vluchtelingenkamp er uit ziet en hoe de regels van het Humanitair Oorlogsrecht werken.

Tijn

In het nieuwe kantoor staat ook een eerbetoon aan Tijn Kolsteren, dat eerder op die dinsdag door zijn ouders wordt onthuld. Tijn haalde in 2016 voor 3 FM Serious Request meer dan 2,5 miljoen euro op voor hulp aan kinderen die wereldwijd overlijden aan de gevolgen van longontsteking. Hij overleed een week voor zijn zevende verjaardag op 7 juli 2017.

Het verenigingskantoor van het Rode Kruis huisvest alle landelijke medewerkers van nationale en internationale hulpverlening, fondsenwerving, communicatie en de stafafdelingen. Ook het Klimaatcentrum van het Internationale Rode Kruis is in het gebouw gehuisvest. Het nieuwe kantoor is compacter dan het vorige gebouw aan het Leeghwaterplein in Den Haag en voldoet aan hogere duurzaamheidsnormen. De hulporganisatie is onlangs verhuisd naar de Anna van Saksenlaan 50 in Den Haag.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer