Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis biedt getroffenen aardbeving Nepal onderdak, voedsel en eerste hulp

Geplaatst op 04 november 2023

Het Nepalese Rode Kruis helpt de getroffenen van de aardbeving in Nepal met tijdelijk onderdak, voedsel en water. Ook helpen hulpverleners met het zoeken naar overlevenden onder het puin. Afgelopen nacht was er een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter in de provincie Karnali, in het westen van Nepal. Volgens autoriteiten kwamen 133 mensen om het leven en er zijn tientallen gewonden. Meer dan 4.000 huizen zijn beschadigd.

Hulpverleners van het Rode Kruis kwamen na de aardbeving, om middernacht lokale tijd, direct in actie. Ze ondersteunen zoekteams naar overlevenden en brengen gewonde mensen naar het ziekenhuis.

Hulp in getroffen gebied
Het getroffen gebied ligt behoorlijk afgelegen. Veel wegen zijn onbegaanbaar door het puin. Het Rode Kruis is desondanks ter plaatse om hulp te verlenen. Tientallen vrijwilligers delen sinds vannacht voedsel en water uit aan de getroffenen. Ze evacueren mensen naar een veiliger onderkomen. Ook verlenen ze eerste hulp aan gewonde mensen.

Het Rode Kruis brengt dekens, tentzeilen en matrassen naar het gebied voor mensen wiens huis is verwoest. Er worden naschokken verwacht, dus mensen blijven veelal buiten, uit hun huis. Twee hulpverleners gespecialiseerd in psychosociale ondersteuning zijn in het gebied.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer