Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis en Open-House verstrekken schoolmaaltijden op alle basisscholen Sint Maarten

Geplaatst op 30 oktober 2017

Professionals uit Nederlandse festivalwereld uitgezonden naar rampgebied

Het Rode Kruis begint vandaag met het verstrekken van schoolmaaltijden aan alle leerlingen van de 17 publieke basisscholen van Sint Maarten. In totaal krijgen 4800 leerlingen in de komende drie maanden zowel ontbijt als lunch op school. Het schoolmaaltijden programma is vastgelegd in een overeenkomst met de overheid van Sint Maarten en is het resultaat van een unieke samenwerking met Open-House, dat kennis en expertise uit de Nederlandse festivalwereld bundelt.

Door de maaltijden krijgen de kinderen, in deze periode zo kort na de verwoesting door orkaan Irma, goed en gezond te eten en kunnen zij tussen de middag op school overblijven. Dit ontlast de ouders, waardoor die meer tijd kunnen besteden aan werk en wederopbouw.

Team uit festivalwereld

Multidisciplinair teams van eerst zes en nadien vier professionals uit de Nederlandse festivalwereld zijn naar Sint Maarten afgereisd en hebben dit project samen met de aanwezige Rode Kruis hulpverleners gerealiseerd. De festivalprofessionals, allemaal ondernemers en ZZP-ers, zetten zich vrijwillig in. Hun opdracht luidde om een massale voedselvoorziening te creëren, ingebed in de lokale structuur.

De lunch- en ontbijtpakketten worden in de keuken van de Sundail hotelschool samengesteld en bereid. De school was beschadigd door de orkaan en kon pas na reparatie van het dak, door militairen van de Nederlandse genie, en herstel van de keuken als locatie in gebruik worden genomen. Met 4 kleine vrachtwagens worden de maaltijden naar de 17 basisscholen gebracht.

Open-House

Open-House is een innovatieplatform voor de eventindustrie, opgericht door Duncan Stuttenheim van ID&T en het Ministerie van Economische zaken. Met het Rode Kruis werkt Open-House al langer aan het ontdekken en testen van nieuwe vormen van noodhulpverlening. Het idee voor het uitsturen van de festivalprofessionals ontstond snel nadat de omvang van de verwoesting op Sint Maarten bekend werd.

De uitgezonden professionals zijn in het dagelijkse leven werkzaam voor de volgende bedrijven: Backbone International, Crewfood, New Nomads, Solid Crew & Staff, De Loods en ArtFX Events.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten