Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis: Heleen van den Berg wordt nieuwe Clustermanager Nationale Hulp

Geplaatst op 04 november 2019

Heleen van den Berg (44 jaar) wordt per 1 januari 2020 de nieuwe Clustermanager Nationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Zij volgt interim Clustermanager Hans Dragt op. Van den Berg was voorheen Directeur Marketing bij de ANWB.  

De Clustermanager Nationale Hulp is verantwoordelijk voor alle hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland, inclusief innovatie op dit gebied. De nationale activiteiten van het Rode Kruis omvatten onder andere noodhulp, evenementenhulp, goed-voorbereidprogramma’s en Restoring Family Links. Heleen van den Berg: “Ik wil graag werken bij een organisatie waar het maatschappelijke doel voorop staat. De lokale en wereldwijde impact van het Rode Kruis is groot en de missie om te zorgen voor mensen die het hard nodig hebben gaat me aan het hart.”

Algemeen directeur Marieke van Schaik: “De ruime managementervaring van Heleen in verschillende sectoren maakt haar uitermate geschikt om de functie van Clustermanager Nationale Hulp te vervullen.” Van den Berg heeft Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Al tijdens haar opleiding hield zij zich bezig met het oprichten van verschillende stichtingen en ondernemingen. In 2003 begon ze als Senior Consultant bij TNO Management Consultants om in 2008 de overstap te maken naar de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Vanaf 2013 is ze werkzaam bij de ANWB, waarvan de laatste twee jaar als Directeur Marketing.  

Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit ongeveer 20.000 vrijwilligers, en 725.000 leden en donateurs en 41.000 Ready2Helpers. Bijna 500 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. In totaal telt het Nederlandse Rode Kruis 202 afdelingen, 24 districten en 6 Caribische afdelingen.  

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten