Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis helpt duizenden wandelaars tijdens Vierdaagse

Geplaatst op 22 juli 2016

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de afgelopen week meer dan 5.000 wandelaars geholpen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. In totaal hebben de hulpverleners van het Rode Kruis bijna 4.000 paar voeten verzorgd en in totaal 12.645 blaren geprikt of behandeld.

Naast blaren hadden de wandelaars ook te kampen met klachten als schaaf- en snijwonden en overbelaste spieren en gewrichten. De eerste dagen van de Vierdaagse had een aantal wandelaars moeite met de warmte. Het Rode Kruis heeft tot nu toe 344 wandelaars met flauwtes en 158 lopers met andere hitte gerelateerde klachten geholpen bij de EHBO-posten langs de route en in het grote behandelcentrum bij de Nijmeegse Wedren.

Cijfers 2016

Voor de hulpverlening bij de hulpposten zijn de afgelopen vier dagen de volgende materialen gebruikt:

11.000 bloedlancetten (om blaren te prikken)
20 liter jodium
20 kilometer Leukoplast tape
35 liter kamferspiritus (voeten schoonmaken)
42.000 gaasjes
550 meter fixatiepleister

Ruim 700 hulpverleners zijn er tijdens deze 100ste Vierdaagse ingezet, dat is een recordaantal. Voorgaande jaren waren er tussen de 500 en 600 vrijwilligers actief voor de hulporganisatie tijdens het evenement. De 445 EHBO’ers, 13 artsen en 36 verpleegkundigen hebben tijdens de hulpverlening 39.000 handschoenen gebruikt om hygiënisch te behandelen.

Vierdaagse

Op geen enkel ander evenement in Nederland zet het Rode Kruis zo veel vrijwilligers in en kunnen er tegelijkertijd zo veel mensen behandeld worden. De hulpverleners zijn dag en nacht in touw om de wandelaars zo goed mogelijk te helpen zodat zij de finish kunnen halen. Dit jaar was het de 70ste keer dat het Rode Kruis hulp verleende aan de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Iris van Deinse van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 06-12894923, ivandeinse@redcross.nl.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten