Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis: kom vrijdag met je lampion naar Actiedag voor Sint-Maarten

Geplaatst op 13 september 2017

Het Rode Kruis roept kinderen op om vrijdag, tijdens de Nationale Actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’, met hun zelfgemaakte lampion naar Hilversum te komen. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kunnen de kinderen bekende Nederlanders, sporters en artiesten ontmoeten. Ook zijn er bekende Youtubers zoals Jeske & Marthijn, Ponkers, Furtjug, Gewoon Thomas, Kelvin Cinemates en Bas Jeukvogel. NS geeft iedereen die met de trein naar de Actiedag komt een gratis terugreis. Het is ook mogelijk om in het Actiecentrum te doneren of de cheque van een fondsenwervende actie aan te bieden aan het Rode Kruis.

Een van die fondsenwervende acties is Kas (10) uit Haarlem. Hij kwam zelf met het plan om Sint Maarten te vervroegen. ‘Normaal gaan we met Sint Maarten altijd langs de deuren, dan krijgen we zoveel snoep dat we er misselijk van worden. Waarom gaan we nu niet langs de deuren om geld op te halen voor de mensen in Sint-Maarten, dachten we ineens.’ Ook verzon Kas een nieuwe versie van het Sint Maarten lied en knutselde hij samen met zijn zusje Imke (7) een speciale lampion. ‘Ik hoop dat heel Haarlem en uiteindelijk misschien wel heel Nederland met een lampion op pad gaat voor Sint-Maarten.’ Via de site van het Rode Kruis kunnen alle kinderen een lampionwikkel downloaden, waarmee ze een melkpak als Actielampion kunnen beplakken. Natuurlijk worden ook andere fondsenwervende acties enorm gewaardeerd.

Gratis fietstaxi’s en paraplu-dienst

Niet alleen kinderen, maar iedereen is de hele dag van harte welkom in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid om zijn bijdrage voor de slachtoffers van Sint-Maarten in te leveren. Radio 2 besteedt de hele dag vanaf 06.00 uur in alle uitzendingen aandacht aan de actiedag. Ook besteedt NPO1 de hele dag door veel aandacht aan de actie, met ’s avonds speciale uitzending op NPO1 vanuit het actiecentrum van 21.30 uur tot 22:20 uur. Verder zijn er in Beeld en Geluid muziekoptredens, zitten er bekende Nederlanders en Youtubers in het belpanel en er is te zien hoe de noodhulpgoederen van het Rode Kruis eruit zien, zoals deze ook in Sint Maarten worden ingezet.

NS draagt ook graag haar steentje bij aan de Actiedag en is aanwezig bij station Hilversum Mediapark, op slechts 350 meter lopen van Beeld en Geluid. Reizigers die de moeite nemen om af te reizen naar het Actiecentrum, worden beloond door NS met een gratis terugreis. En mocht het regenen dan zorgt NS ervoor dat mensen droog van en naar het Actiecentrum komen vanaf station Mediapark. Er staan NS fietstaxi’s gereed en er is ook een speciale NS paraplu-dienst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer