Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis: Marc Lamers nieuwe Clustermanager Communicatie

Geplaatst op 04 november 2019

Marc Lamers (52 jaar) wordt per 1 februari 2020 de nieuwe Clustermanager Communicatie van het Nederlandse Rode Kruis. Lamers is nu nog Corporate Director Communications & Marketing bij Wageningen University & Research. 

De Clustermanager Communicatie is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van het Rode Kruis in Nederland. De afdeling Communicatie bestaat uit drie teams: Media & Online, Interne & Corporate Communicatie en Marketing Communicatie. Marc Lamers: “Ik ben zeer geïnspireerd om aan de slag te gaan voor het Rode Kruis. Het is een sterk merk met een grote maatschappelijke relevantie. Een relevantie die elke dag zichtbaar is.”  

Algemeen directeur Marieke van Schaik: “Marc heeft ruime managementervaring in not-for-profit én het bedrijfsleven. Daarmee is hij voor ons de ideale kandidaat als nieuwe Clustermanager Communicatie.” Lamers heeft de opleiding toerisme en verkeer aan de NHTV Hogeschool gevolgd en de master corporate communications aan de Erasmus Universiteit. Na zijn studietijd specialiseerde hij zich als consultant in het ontwikkelen en opzetten van positionerings- en communicatiestrategieën. Van 2003 tot 2011 werkte hij bij ARCADIS Nederland BV waar hij doorgroeide tot Hoofd Marketing & Communicatie. Sinds 2012 is Lamers werkzaam bij de Wageningen University & Research als Corporate Director Communications & Marketing. Naast zijn baan bij Wageningen University & Research is hij jurylid van de Dutch Marketing Awards, marketing talent of the year en lid van de Raad van Advies van de Universiteit van Nederland. 

Vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit ongeveer 20.000 vrijwilligers, 725.000 leden en donateurs en 41.000 Ready2Helpers. Bijna 500 beroepskrachten ondersteunen de activiteiten van al deze vrijwilligers om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen. In totaal telt het Nederlandse Rode Kruis 202 afdelingen, 24 districten en 6 Caribische afdelingen. 

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten