Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp in Oekraïne en omliggende landen

Geplaatst op 24 februari 2022

Humanitaire hulp als voedsel, water en medische zorg nodig

Het Rode Kruis opent giro 5125 voor humanitaire hulp in Oekraïne en de omliggende landen. De hulporganisatie verwacht dat er de komende tijd veel hulp nodig zal zijn. Te denken valt aan voedsel, water, medische zorg en psychosociale zorg voor mensen die op de vlucht slaan. 

Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van mensen in Oekraïne. Daarom roept de hulporganisatie alle strijdende partijen op om het humanitair oorlogsrecht te respecteren en burgers die niet meedoen aan de strijd te beschermen. Ook moeten Rode Kruis-hulpverleners hun werk veilig kunnen doen. 

Sinds afgelopen week repareert het Rode Kruis belangrijke watervoorzieningen in Oost-Oekraïne. Deze waren beschadigd geraakt door het opgelaaide geweld in het gebied. Ook heeft het Rode Kruis duizenden liters water gebracht naar belangrijke plekken in de regio Donetsk, zoals ziekenhuizen.    

Hulpverleners van het Rode Kruis verlenen al jaren hulp in Oekraïne en staan ook nu paraat om te helpen. Het Rode Kruis in Oekraïne en de Rode Kruis-verenigingen in aangrenzende landen inventariseren wat voor hulp er de komende tijd precies nodig is.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via Twitter of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten