Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis opent giro 6868 voor slachtoffers aardbeving Marokko

Geplaatst op 09 september 2023

Het Rode Kruis opent giro 6868 vanwege de hevige aardbeving in Marokko. Daarbij kwamen volgens de autoriteiten zeker 800 mensen om het leven. Hulpverleners van het Rode Kruis verzorgen getroffenen van de beving met eerste hulp, medische hulp en psychosociale hulp.

Op giro 6868 kan direct geld worden overgemaakt voor de hulpverlening van de Marokkaanse Rode Halve Maan, zoals het Rode Kruis daar heet. Zij helpen met eerste hulp, maar ook met vervoer van gewonden naar ziekenhuizen en psychosociale ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Dat doen hulpverleners onder andere in de stad Marrakech en in de provincie Taroudant, ten zuiden van de stad.

Omvang ramp
De aardbeving gebeurde om 11 uur ’s avonds lokale tijd, ten zuiden van Marrakech. Het is op dit moment nog lastig in te schatten hoe groot de omvang van de ramp daadwerkelijk is. We horen van hulpverleners ter plaatse dat verschillende dorpen in het getroffen gebied niet goed toegankelijk zijn. Deze dorpen liggen in de bergen en zijn mede door de aardbeving nog lastig te bereiken.

In de komende dagen zal steeds meer duidelijk worden. Het Rode Kruis richt zich nu op de directe hulpverlening om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de hulp krijgen die zij nodig hebben en probeert zo snel mogelijk te helpen.

Doneren 
Doneren kan ook via de website van het Rode Kruis of via IBAN-nummer NL83INGB0000006868. 

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via Twitter of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten