Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis opent Giro 6868 voor slachtoffers Sulawesi

Geplaatst op 29 september 2018

Geplaatst op: 29 september 2018

Het Rode Kruis opent giro 6868 voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van Sulawesi (Indonesië). De precieze omvang van de ramp is nog onduidelijk, maar de eerste beelden zijn zorgwekkend. Nu al is duidelijk dat er bijna 400 doden zijn en honderden gewonden. Het gaat om een gebied waar meer dan 300.000 mensen wonen, waarmee amper communicatie mogelijk is. Medische teams zijn aan de slag en hulpgoederen zijn gestuurd.

Eerste prioriteit zijn de zoek- en reddingsoperaties, maar ook noodhulpgoederen zijn onderweg. Het gaat om dekzeilen, jerrycans, kleding en slaapmatten. Schoon drinkwater is grote prioriteit om te voorkomen dat na deze ramp een nieuwe ramp volgt door de uitbraak van ziektes.

Sulawesi werd gisteren getroffen door een reeks aardbevingen: de sterkste met een kracht van 7,4. Een krachtige tsunami volgde. Onduidelijk is hoe groot de ramp precies is. Honderden gebouwen zijn verwoest. Er is nog weinig contact met het gebied, dat meer dan 300.000 inwoners heeft.

De opbrengst van giro 6868 (NL83 INGB0000006868, met 6 nullen) is voor de slachtoffers van Sulawesi, maar ook voor andere rampgebieden waar schoon drinkwater en slechte sanitaire omstandigheden tot grote zorgen leiden. Ook op het Indonesische eiland Lombok, dat eerder dit jaar is getroffen is door meerdere aardbevingen, zijn er nog steeds meer sanitair- en watervoorzieningen nodig. Het Rode Kruis wil in deze gebieden meer hulp kunnen bieden.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer