Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis organiseert De IJsdaging in Den Haag

Geplaatst op 24 januari 2019

Schaatsen om geld op te halen voor rampenbestendige scholen

Het Rode Kruis organiseert voor het eerst de IJsdaging in Den Haag. Op zondag 17 maart vindt het schaatsevenement plaats in de Uithof. De bedoeling is dat ouders en kinderen zoveel mogelijk rondjes schaatsen en daarmee geld ophalen voor de bouw van rampenbestendige scholen. De scholen dienen als een veilige schuilplek voor kinderen en hun families tijdens mogelijke rampen.

Het Rode Kruis zet zich in voor de bouw van meer rampenbestendige scholen in de wereld in gebieden die gevoelig zijn voor natuurrampen. In Haïti – een land dat regelmatig getroffen wordt door rampen – heeft de hulporganisatie al vier veilige scholen gebouwd. Toen orkaan Matthew in 2016 over het eiland raasde en overal veel schade aanrichtte, waren tientallen families veilig in een van deze scholen. Zij bleven allen ongedeerd.

In Haïti en vergelijkbare landen zijn meer van deze scholen nodig, omdat er een tekort is aan betrouwbare schuilplaatsen en de woningen van mensen vaak niet stevig genoeg. Ook leren de kinderen op school al op jonge leeftijd wat ze moeten doen als er een ramp dreigt of heeft plaats gevonden. Deze kennis wordt via hen aan de ouders doorgegeven.

Enthousiaste deelnemers gezocht

Het Rode Kruis zoekt enthousiaste deelnemers die aan het einde van het winterseizoen zoveel mogelijk rondjes willen schaatsen om geld op te halen voor de bouw van meer rampenbestendige scholen wereldwijd. De IJsdaging wordt een echt familie-evenement met veel vrolijke activiteiten op en rond de schaatsbaan. Ook komen er meerdere optredens om de schaatsers muzikaal te motiveren. Deelnemers kunnen zich aanmelden via ijsdaging.nl. Er is plek voor 2500 schaatsliefhebbers.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten