Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis roept op tot respect voor vluchtelingen

Geplaatst op 07 november 2016

Het Rode Kruis roept in de Week van Respect op tot online respect voor vluchtelingen. Met de video ‘Welkom in Nederland’ wil de hulporganisatie laten zien dat ook woorden pijn kunnen doen. Kinderen van vluchtelingen spreken in de film in het Nederlands reacties uit, die eerder op de Facebookpagina van het Rode Kruis door mensen zijn geplaatst.

“Deze kinderen en hun ouders zijn op de vlucht voor leed en verdriet in eigen land. Het is onze menselijke plicht om hun een veilige haven te bieden voor de ellende waar zij vandaan komen. Ook online,” aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis verleent in de conflictgebieden en langs de migratieroutes noodhulp aan vluchtelingen. In Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat vluchtelingen het contact met familie die zij uit het oog zijn verloren weer kunnen herstellen. Ook heeft het Rode Kruis een reizende tentoonstelling Kind onder Vuur, waar basisschoolkinderen de ervaringen kunnen zien van kinderen in conflictgebieden. In 2015 speelde de hulporganisatie een grote rol bij de crisisnoodopvang van vluchtelingen.

Samenwerking met COA

‘Welkom in Nederland’ is tot stand gekomen in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De kinderen in de film zijn vluchtelingen en verblijven met hun ouders op verschillende opvanglocaties in Nederland. Alle ouders en kinderen hebben bewust en belangeloos aan de video meegewerkt. Psychische begeleiding stond paraat tijdens en na afloop van de opnames.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten