Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis: situatie in Oost-Ghouta krankzinnig

Geplaatst op 21 februari 2018

Hulporganisatie wil vandaag nog toegang tot getroffen gebied

Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen in en rond Oost-Ghouta op om terughoudend te zijn met het geweld en vraagt om onmiddellijke toegang tot het getroffen gebied. In berichten uit het gebied wordt gesproken van honderden doden en gewonden na een escalatie van geweld. Het aantal gewonden in de voorstad van Damascus loopt veel sneller op dan het aanwezige medisch personeel kan bijhouden

Er zijn niet genoeg medicijnen en medische voorraden en er komen berichten binnen dat medische faciliteiten zijn geraakt. Families moeten zware beschietingen doorstaan en leven in doodsangst. “De gevechten dreigen in de komende dagen en weken nog veel meer leed te veroorzaken,” zegt Marianne Gasser, hoofd van het internationale Rode Kruis in Syrië. “Onze teams moeten onmiddellijk worden toegelaten tot Oost-Ghouta om de gewonden te helpen.”

“Gewonden sterven, enkel en alleen omdat ze niet op tijd geholpen kunnen worden,” zegt Gasser. “Ouders in Damascus zijn voortdurend bang dat hun kinderen geraakt worden. Dit is waanzin en moet stoppen.” Het Rode Kruis was in december vorig jaar voor het laatst in Oost-Ghouta. Toen werden 29 gewonde patiënten geëvacueerd. De laatste levering van humanitaire hulp aan de enclave was in november.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer