Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis staat op 4 en 5 mei paraat met honderden vrijwilligers 

Geplaatst op 03 mei 2024

Honderden Rode Kruis-vrijwilligers staan klaar op EHBO-posten door het land tijdens dodenherdenking op zaterdag 4 mei en op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei. Zo zijn zij aanwezig tijdens de nationale herdenking op de Dam en op een festival in Ede. 

Op plekken waar mensen samenkomen, is het van belang dat er hulpverleners klaarstaan. Want het kan natuurlijk voorkomen dat iemand zich niet lekker voelt of dat er om andere redenen EHBO’ers nodig zijn. Om de hulpdiensten te ondersteunen, staan Rode Kruis-vrijwilligers daarom paraat.

Van 2 tot bijna 40 vrijwilligers 
We werken op evenementen door heel Nederland. Op 4 en 5 mei staan de EHBO’ers op zeker 130 locaties. Naast de nationale herdenking in Amsterdam zijn zij te vinden op de herdenking op de Waalsdorpervlakte en bij herdenkingen en evenementen in Utrecht, Zwolle en Den Haag. 

Dat zijn de grotere bijeenkomsten, waar soms tot wel 40 vrijwilligers worden ingezet. Maar ook bij kleinere festivals en herdenkingen vind je onze EHBO’ers, zoals tijdens dodenherdenking in Nijkerk en op Bevrijdingsdag in Ede.  

Een kneuzing of verstuiking
In Ede staan die dag springkussens en andere attracties door de binnenstad en dan bestaat de kans dat mensen een kneuzing of verstuiking oplopen. Handig dus als er iemand rondloopt die eerste hulp onder de knie heeft. Zelf meehelpen? Download dan de Rode Kruis-EHBO-app. Dan weet ook jij wat je moet doen.  

Je herkent onze vrijwilligers aan hun rood-witte kleding. Ze zijn er, net als op Koningsdag, speciaal voor jou. Op die manier draagt het Rode Kruis bij aan een veilige dodenherdenking en Bevrijdingsdag.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer