Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis-teams verlenen hulp bij bosbranden Griekenland

Geplaatst op 24 juli 2018

Teams van het Rode Kruis verlenen eerste hulp aan getroffenen van bosbranden in de omgeving van het Griekse Athene. De hulpverleningsteams van het Griekse Rode Kruis maken deel uit van de grote hulpverleningsoperatie voor mensen die getroffen zijn door de grote branden die woeden in de omgeving.

Meer dan 50 mensen zijn overleden door de branden op de verschillende plekken, meer dan honderd mensen zijn gewond. De noodhulpteams van het Griekse Rode Kruis zijn onder andere actief in de gemeenten Nea Makri, Rafina en Megara. ,,Het belangrijkste is om mensen nu in veiligheid te brengen. Onze teams behandelen gewonden en werken samen met de andere hulpdiensten”, zegt noodhulpcoördinator Sofia Malmqvist van het Internationale Rode Kruis.

Hulp voor langere tijd

,,Wat duidelijk is, is dat veel mensen geliefden hebben verloren en dat veel woningen totaal zijn verwoest door de branden. De getroffen families hebben voor langere tijd hulp nodig. Het Rode Kruis en de autoriteiten zullen hierin samenwerken, om te zorgen dat de getroffenen de hulp krijgen die zij nodig hebben.”

Ikbenveilig.nl

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website www.ikbenveilig.nl geactiveerd in verband met de bosbranden in Griekenland. De branden woeden in een toeristisch gebied. Daarom bestaat de mogelijkheid dat er ook Nederlandse toeristen in het gebied zijn. Het Rode Kruis roept mensen die zich in het gebied bevinden op om zich veilig te melden via deze site. Thuisblijvers die zich zorgen maken kunnen via dezelfde site opzoeken of bekenden zich veilig hebben gemeld. De eerste meldingen zijn intussen binnen.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer