Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis zoekt nog 673 deelnemers voor Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’

Geplaatst op 08 september 2017

Het Rode Kruis is nog dringend op zoek naar enkele honderden mensen die willen deelnemen aan het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ aanstaande zaterdag op Wereld Eerste Hulpdag. De hulporganisatie wil met 2500 deelnemers het huidige wereldrecord (1795 mensen) verbreken. Met de grootste EHBO-les vraagt het Rode Kruis aandacht voor het belang van EHBO. Eerder deze week bleek dat de hulpbereidheid om onbekenden op straat eerste hulp te verlenen daalt. “Het baart ons grote zorgen dat mensen minder bereid zijn om EHBO toe te passen. Zaterdag vragen we aandacht hiervoor en trainen we tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen wat ze moeten doen bij een aantal veel voorkomende ongevallen,” aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Tijdens het Wereldrecord gaat het Rode Kruis de deelnemers, onder wie prins Pieter-Christiaan (vicevoorzitter van het Rode Kruis), leren wat te doen bij drie letsels: bewusteloosheid, verslikking / verstikking en een bloeding. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. Tientallen instructeurs van het Rode Kruis zijn onder leiding van ambassadeur Irene Moors aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van de EHBO-handelingen. “We weten dat het hebben van EHBO-kennis het verschil maakt tussen het wel of geen eerste hulp durven te verlenen. Tijdens het Wereldrecord geven we zoveel mogelijk mensen gratis les. Het gaat daarbij om de achterliggende boodschap: het belang dat iedereen een ander in nood kan helpen,” aldus Nijhof.

“Het wordt spannend”

Tot nu toe hebben ruim duizend mensen zich ingeschreven voor het Wereldrecord. Het Rode Kruis zoekt nog 673 deelnemers. Inschrijven van tevoren is noodzakelijk, omdat het afgezette gedeelte van de Dam alleen toegankelijk is voor mensen die zich hebben aangemeld. “Het wordt spannend of we het halen, omdat je nooit zeker weet of iedereen echt komt en hoeveel mensen zich op het laatste moment melden. We hopen dus dat iedereen die klaar wil staan voor een ander als het er echt toe doet, zich vandaag nog inschrijft via de website en zaterdag meedoet Je hoeft nog niets van eerste hulp te weten, want je leert het tijdens het evenement op de Dam. Help ons alsjeblieft mee het belang van EHBO op de kaart te zetten door mee te doen,” aldus het hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten