Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis’ers dansen voor een leven tijdens Canal Parade

Geplaatst op 03 augustus 2017

Speciale reanimatiedans op Rode Kruisboot tijdens Pride Amsterdam

Vrijwilligers en beroepskrachten van het Nederlandse Rode Kruis vragen dit weekend tijdens de Canal Parade in Amsterdam aandacht voor het belang van EHBO. De hulporganisatie vaart mee in de botenparade door de Amsterdamse grachten. Alle opvarenden dansen een speciale EHBO-choreografie op hits in het ritme dat aangehouden moet worden tijdens een reanimatie. Het Rode Kruis wil hiermee aandacht vragen voor het belang van Eerste Hulp.

Met de deelname aan de Canal Parade wil het Rode Kruis bovenal onderstrepen dat de organisatie er voor iedereen is en open staat voor iedereen. Geaardheid is net zo min als geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening een reden voor onderscheid bij hulp. Het Rode Kruis vindt dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid.

Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar en is tijdens dit bijzondere jubileumjaar deelnemer van de Canal Parade dit jaar. Dit jaar staat het belang van EHBO en het verspreiden van kennis over eerste hulp centraal voor de hulporganisatie. Jaarlijks krijgen zo’n 16.000 mensen een hartstilstand. Dat zijn meer dan 300 mensen per week. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen op het moment dat zij in een dergelijke noodsituatie terecht komen. Met de speciale dans wordt daar nogmaals de aandacht op gevestigd.

Stayin’ Alive-moves

De 70 opvarenden beelden tijdens de botenparade de handelingen uit die je zou moeten hanteren tijdens eerste hulp of reanimatie. Zo wordt het luisteren en voelen van de ademhaling, het 112 bellen, het geven van borstcompressies, de kinlift en mond op mond beademing uitgebeeld. Achterop de boot van het Rode Kruis zit een groot opblaasbaar hart bevestigd met de tekst ‘Stayin’ Alive’. Na iedere brug wordt het hart weer opgepompt en zetten de opvarenden opnieuw de dans in.

Over Pride Amsterdam

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer