Word vrijwilliger Doneer

Royalistiq organiseert Live Fortnite-event voor het Rode Kruis

Geplaatst op 27 december 2018

Eerste Nederlandse gamersevent voor het goede doel

Royalistiq organiseert samen met het Rode Kruis op vrijdag 28 december een Fortnite-evenement in het Beatrix Theater in Utrecht. Het wordt een theatershow voor de fans van Royalistiq, waarin ze hem kunnen ontmoeten, live kunnen zien spelen, maar ook andere bekende YouTubers en verrassende optredens op het podium kunnen verwachten. Het optreden wordt ook live gestreamd en is te zien via het eigen kanaal van Royalistiq. Alle kaarten voor het evenement zijn uitverkocht.

Royalistiq zal tijdens de show al zijn fans oproepen om tijdens het gamen van Fortnite hun teamgenoten te helpen (‘reviven’); het accent ligt dus op het helpen van de ander. Hij zal de spelers tijdens het evenement uitdagen om juist ook mooie revives te maken en niet alleen maar voor de volle winst te gaan. De mooiste revive krijgt prijzen. Hiermee wil Royalistiq jongeren bewust maken van het werk dat het Rode Kruis wereldwijd doet: mensen helpen. En jongeren oproepen om ook iets voor een ander te doen.

Roy Beszelsen alias Royalistiq over de show: “Ik vind het heel bijzonder dat zoveel jongeren mij volgen en ik organiseer graag leuke dingen voor hen. Maar ik zie het als mijn taak om hun ook een boodschap mee te geven; in dit geval wil ik graag het goede werk van het Rode Kruis onder de aandacht brengen. Het Rode Kruis probeert menselijk lijden wereldwijd te verzachten. Ik wil jongeren meegeven dat iedereen hier een bijdrage aan kan leveren: iedereen kan iets voor een ander kan doen. Dat kan ook een klein gebaar zijn. Als je kan, help dan.”

Het Fortnite-event vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Naast het live-optreden van Royalistiq vinden er ook verschillende activiteiten plaats. In de ‘Break the Silence Disco’ kunnen jongeren luisteren naar de verhalen en muziek van vijf jonge migranten. Zij vertellen over hun land van herkomst, hun verblijf in Nederland en wat vrijheid voor hen betekent. Ook kunnen de jongeren plaatsnemen op het ‘Rode Bankje’ en een VR-beleving ondergaan door de ogen van Syrische vluchtelingen .

Onder de naam Royalistiq plaatst Roy Beszelsen vanaf 2015 dagelijks video’s op YouTube, waarin hij zijn game-kunsten vertoont. Hij heeft inmiddels meer dan 600.000 abonnees en maandelijks ruim 14,5 miljoen weergaven.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer