Word vrijwilliger Doneer

Tulp voor Noodhulp 189.123 keer verkocht

Geplaatst op 16 maart 2017

Maandag 13 maart is de opbrengst van de actie ‘Tulp voor Hulp’ bekend gemaakt. Nederland kocht 189.123 bossen tulpen! Dat betekent dat evenzovele Euro’s zijn opgehaald (€ 1,00 per bos) die worden besteed aan noodhulp in Nederland. In het vrijgegeven persbericht is te lezen dat directeur Gijs de Vries enthousiast heeft gereageerd: “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land.”

Bij de vestigingen van AH is naast de verkoop van tulp[en ook door vrijwilligers gecollecteerd. Zelfs toen de tulpen allemaal waren verkocht gingen zij nog door en brachten het Rode Kruis onder de aandacht van de mensen. Ook de resultaten van deze collecte zijn inmiddels bekend: In Enschede is € 851,50. Dit bedrag zal worden ingezet om de vrijwilligers van de Rode Kruis afdeling Enschede nog beter voor te bereiden op hulpverlening bij calamiteiten.

Klik hier voor de foto’s

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via Twitter of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Vanuatu: Dringende behoefte aan onderdak en schoon drinkwater na verwoesting door dubbele cyclonen 

14 maart 2023

Er is dringend behoefte aan onderdak en schoon drinkwater op verschillende plekken in Vanuatu, een eilandengroep ten noordoosten van Australië. Honderdduizenden mensen zijn daar getroffen door twee cyclonen. Huizen zijn beschadigd of volledig verwoest en de toegang tot schoon water is door schade aan waterbronnen beperkt. Tien dagen nadat de cyclonen toesloegen, zitten de meeste gemeenschappen zonder stroom en zoeken honderden mensen nog steeds onderdak in evacuatiecentra.

Lees meer