Word vrijwilliger Doneer

Tussenstand giro 5125 Nederland helpt Sint Maarten: 850.000 euro

Geplaatst op 08 september 2017

Nederland leeft massaal mee met de slachtoffers van de orkaan Irma, zo blijkt. Er is op dit moment al 850.000 euro gestort op giro 5125. Het Rode Kruis en de omroepen roepen sinds gisteren de Nederlanders in TV-spotjes op om in actie te komen en geld te storten op giro 5125 voor de mensen in nood op Sint Maarten en de andere getroffen eilanden in het Caribisch gebied. Het aanmelden van acties kan op www.nederlandhelptsintmaarten.nl

Miljoenen mensen in het Caribisch gebied zijn zwaar getroffen. Het eiland Saba heeft een noodkreet uitgedaan; er is daar nog maar voor twee dagen schoon drinkwater. Op de eilanden is een gebrek aan voedsel, tenten en medicijnen. Het Rode Kruis biedt noodhulp.

Een deel van de opbrengst van giro 5125 is inmiddels besteed aan de bevoorrading van een door de KLM beschikbaar gesteld vrachtvliegtuig. Het vliegtuig vertrekt morgenochtend richting Curaçao met aan boord hulpgoederen zoals afdekzeilen, jerrycans, solar panels en generatoren. Hoeveel geld er precies nodig is voor hulpgoederen is nog niet bekend, maar het Rode Kruis hoopt nog meer donaties te mogen ontvangen voor de verdere hulpverlening.

Ook van Sint Maarten komen wanhopige berichten. Hugo Rafaela (60) is rampencoördinator van het Rode Kruis: “Er zijn nu maar drie opvangcentra open. We hebben simpelweg niet meer bemanning en veel opvangplekken staan onder water.” Registratie van mensen in de opvang is niet mogelijk en het kleine team wacht op versterking. Mankracht, water, voedsel, onderdak; aan alles is behoefte.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten