Word vrijwilliger Doneer

Twee hulpverleners Rode Kruis omgekomen door geweld in Mali

Geplaatst op 02 juni 2022

Twee hulpverleners van het Rode Kruis zijn op 1 juni omgekomen na een aanval door gewapende mannen in de regio van Kayes in Mali. De hulporganisatie is geschokt en verslagen. “Dit is verschrikkelijk nieuws en het raakt ons diep. Onze gedachten gaan allereerst uit naar de familieleden en iedereen die de getroffen hulpverleners hebben gekend”, zegt Marieke van Schaik, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. “Hulpverleners mogen nooit doelwit zijn van geweld, zij zijn er juist om mensen te helpen.”

Op het moment van de aanval waren de hulpverleners onderweg van een veldbezoek richting de Malinese stad Kayes. Tijdens de aanval van de gewapende mannen liepen zij fatale verwondingen op. Het gebied waar de hulpverleners reden werd als relatief veilig beschouwd. Als gevolg van het incident zijn alle reizen van hulpverleners in dit gebied voorlopig opgeschort. Eén van de omgekomen medewerkers is in dienst van het Nederlandse Rode Kruis, de andere hulpverlener is in dienst bij het Malinese Rode Kruis.

Vlaggen halfstok

Om de collega’s te herdenken en steun te betuigen worden alle vlaggen van Rode Kruis-kantoren in Nederland halfstok gehangen.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten