Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis houdt wandelaars de Vierdaagse ook komende vijf jaar op de been

Geplaatst op 19 juli 2018

Stichting DE 4DAAGSE en het Rode Kruis verlengen samenwerking

NIJMEGEN – Stichting DE 4DAAGSE en het Rode Kruis werken ook de komende vijf jaar samen om de EHBO en medische hulp te verzorgen aan de wandelaars van de Vierdaagse Nijmegen. Vanmiddag hebben de twee organisaties de nieuwe meerjarige overeenkomst ondertekend in het Vierdaagsepaviljoen op de Wedren.

Nico Zuurmond, Manager Hulpverlening & Vrijwilligersmanagement van het Rode Kruis, is verheugd over de verlenging van de samenwerking: “De Vierdaagse Nijmegen is een fantastisch evenement en we zijn er trots op hieraan bij te dragen. Het is voor het Rode Kruis in Nederland het grootste evenement, waar we de evenementhulp verlenen.” Het Rode Kruis is er voor noodsituaties en rampen. Om in deze situaties adequaat te kunnen handelen, is praktijkervaring tijdens grote evenementen voor de hulpverleningsorganisatie onontbeerlijk.

Henny Sackers, marsleider van de Vierdaagse, over de nieuwe overeenkomst: “Mede dankzij het Rode Kruis slagen ieder jaar duizenden mensen erin om ondanks medische gebreken, waarvan blaren de meest voorkomende zijn, de finish te halen.”

Stichting DE 4DAAGSE heeft een eigen medische dienst, waar het Rode Kruis onderdeel van uitmaakt. Dit jaar helpen 750 vrijwilligers van het Rode Kruis de wandelaars de finish te halen. De meeste van hen verlenen EHBO, waarbij het behandelen van blaren het bekendst is. Maar de hulpverleners houden zich de hele week ook bezig met andere kleine en grote ongevallen zoals krampen en insectenbeten tot en met flauwtes. Het Rode Kruis heeft ook zijn eigen medische dienst, waar vrijwillige artsen en verpleegkundigen de zwaardere kwetsuren behandelen en de medische dienst van de Stichting ondersteunen.

Als eerste op de hoogte van nieuws van het Rode Kruis? Volg ons op Twitter en meld je aan voor de perslijst.

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten