Word vrijwilliger Doneer

Wij zijn er voor jou! Rode Kruis volop zichtbaar tijdens Koningsdag

Geplaatst op 26 april 2024

Koningsdag staat voor de deur en natuurlijk staan onze Rode Kruis-hulpverleners paraat. Velen zijn vanavond al op de been, tijdens de minstens zo gezellige Koningsnacht. Op evenementen, groot en klein, zie je onze rood-witte helden. Heb je ze nodig? Trek ze aan hun jasje. We zijn te vinden op meer dan 100 evenementen.  

Het koude, kille weer van afgelopen week lijkt tijdens Koningsdag plaats te maken voor wat hogere temperaturen. Toch is het altijd goed om voorbereid te zijn en een sweater of jack bij je te hebben. Zeker tijdens Koningsnacht en in de vroege ochtend, voor de liefhebbers van kleedjesmarkten, is dat geen overbodige luxe.  

Dit maakt het Rode Kruis zo bijzonder 
Of het nu is op de vrijmarkt in Norg of tijdens de nachtelijke activiteiten in Eindhoven, waar vele tienduizenden bezoekers op afkomen: het Rode Kruis is erbij. Ook in Amsterdam, Lelystad, Breda, Groningen, Veenendaal en Zwolle lopen, fietsen of staan onze EHBO-vrijwilligers.  

Tel daarbij op zeker 100 kleinere locaties, waar mensen genieten van livemuziek, een markt en spelletjes voor jong en oud, en je ziet wat het Rode Kruis zo bijzonder maakt: die duizenden vrijwilligers die bij nacht en ontij klaarstaan.  

Wij zijn er voor jou  
Het Rode Kruis is er om te helpen, bij rampen en tijdens crises, maar ook op evenementen en feestdagen. Zo’n 10.000 vrijwilligers en meer dan 100.000 zogenoemde Ready2Helpers dragen daar zorg voor. 

Tijdens deze Koningsnacht en Koningsdag kun je terecht op onze EHBO-posten en bij de mobiele hulpverleners, als je je niet lekker voelt bijvoorbeeld, of wanneer je hulp nodig hebt. Misschien wil je hen een vraag stellen? Schroom niet om onze vrijwilligers aan te spreken, ze zijn er voor jou. Dus wees een beetje lief voor hen.  

Op de hoogte blijven over het Rode Kruis?

Volg ons via X of meld je aan voor de perslijst. Vragen over dit bericht?

Neem contact op met een woordvoerder

Meest recente berichten

Rode Kruis waarschuwt voor hevige regen  

21 mei 2024

Het Rode Kruis waarschuwt voor de hevige regenval die vandaag is voorspeld. Vanmiddag en vanavond is in acht provincies code geel afgegeven. Er worden hevige regenval, hagel en onweersbuien verwacht. De hulporganisatie deelt tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer