Word vrijwilliger Doneer

Lesmateriaal en gastlessen voor het basisonderwijs

De lesmaterialen van het Rode Kruis starten bij de bovenbouw van het basisonderwijs. De onderwerpen sluiten aan op diverse doelen van het kerndoel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. De lessen zijn flexibel inzetbaar en er is weinig voorbereidingstijd nodig. Deze interessante lessen maken de leerling bewust van noden in de wereld en versterken de zelfredzaamheid.

EHBO skills voor jou basisonderwijs lesmateriaal gastles

Lesmateriaal over EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen? Met het gratis lesmateriaal ‘HELP! EHBO-skills voor jou’ gaan leerlingen na een klassikale start zelfstandig EHBO-skills leren. Van 112 bellen tot brandwonden behandelen. Voor het oefenen van de praktijk in de klas kun je een EHBO-les aanvragen!

Onderwijs Pleisterrace EHBO-spel basisonderwijs Rode Kruis

Levensgroot EHBO-spel

Spelend leren, dat wil toch iedereen? De Pleisterrace met diverse EHBO-opdrachten en kennisvragen op een groot speelzeil is een hele leuke activiteit voor op het schoolplein, bij de scouting of evenementen. Onze Rode Kruis-spelleiders komen graag langs om dit actieve en educatieve spel samen te spelen, wie wint de meeste pleisters?

Lespakket Woeste Wereld over natuurrampen voor het basisonderwijs

Lesmateriaal over natuurrampen

Hoe ontstaan natuurrampen? En zijn er manieren om je erop voor te bereiden? Duik samen met je leerlingen in de woeste wereld van natuurrampen. Naast persoonlijke verhalen vind je in het lesmateriaal ‘Woeste Wereld’ diverse feitjes en opdrachten. Door de flexibele opzet bepaal je zelf de lesduur. Speel ook samen met een Rode Kruis-vrijwilliger het evacuatiespel in de klas!

Kom in actie voor het Rode Kruis

Kom in actie met jouw school! Bijvoorbeeld door een ‘Red Hero Kids Run’-sponsorloop te organiseren of door zelf een actie te verzinnen. Voor de Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt óf een grote, ernstige natuurramp verder weg. Onze Rode Kruis-voorlichters komen graag langs voor een gastles, openingswoord of het in ontvangst nemen van een cheque.

Spreekbeurt over het Rode Kruis

Wat leuk dat het Rode Kruis centraal staat bij jouw spreekbeurt of werkstuk. We helpen je een eindje op weg met onze toolkit over het Rode Kruis en we zetten de meest belangrijke informatie alvast voor jou op een rijtje.

Onderwijs EHBO gastles op school rode kruis

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld zes keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuw lesmateriaal?

Ontvang de onderwijsnieuwsbrief