Word vrijwilliger Doneer

Lesmateriaal en gastlessen voor het basisonderwijs

De lesmaterialen van het Rode Kruis starten bij de bovenbouw van het basisonderwijs. De onderwerpen sluiten aan op diverse doelen van het kerndoel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

De lessen zijn flexibel inzetbaar en er is weinig voorbereidingstijd nodig. Deze interessante lessen maken de leerling bewust van noden in de wereld en versterken de zelfredzaamheid.

Lespakket Woeste Wereld over natuurrampen

Lesmateriaal over natuurrampen

Hoe ontstaan natuurrampen? En zijn er manieren om je erop voor te bereiden? Duik samen met je leerlingen in de woeste wereld van natuurrampen. Naast persoonlijke verhalen vind je in het lesmateriaal ‘De Woeste Wereld’ diverse feitjes en opdrachten. Door de flexibele opzet bepaal je zelf de lesduur. Speel ook samen met een Rode Kruis-vrijwilliger het evacuatiespel in de klas!

EHBO skills voor jou basisonderwijs lesmateriaal gastles

Lesmateriaal over EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen? Met het lespakket ‘HELP! EHBO-skills voor jou’ kunnen ze zelfstandig alle EHBO-skills leren. Voor het oefenen van de praktijk komen we graag langs voor een gastles vanaf groep 5.

Kom in actie voor het Rode Kruis

Kom in actie met jouw school! Bijvoorbeeld door een ‘Red Hero Kids Run’-sponsorloop te organiseren of lege flessen in te zamelen bij de ‘Flash Brigade’. Voor de Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt óf een grote, ernstige natuurramp verder weg. Onze Rode Kruis-voorlichters komen uiteraard graag langs voor een gastles om een actie in te leiden.

Spreekbeurt over het Rode Kruis

Wat leuk dat het Rode Kruis centraal staat bij jouw spreekbeurt of werkstuk. We helpen je een eindje op weg met onze toolkit over het Rode Kruis. en we zetten de meest belangrijke informatie alvast voor jou op een rijtje.

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld zes keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief