Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis in het hoger onderwijs

Gastcolleges of een volledige EHBO-cursus, ook voor het hoger onderwijs staat het Rode Kruis klaar. Met name het Humanitair oorlogsrecht is een thema waarover wij veel op hogescholen en universiteiten komen spreken.

Het Rode Kruis heeft in 12 studentensteden een samenwerking met een Studentendesk. Samen organiseren we ook lezingen of symposia.

Humanitair oorlogsrecht in het hoger onderwijs voor studenten en docenten

Gastles: Regels in tijden van oorlog

Deze regels zijn gemaakt om de schadelijke gevolgen van een gewapend conflict te beperken, om zo menselijk lijden te voorkomen. Wanneer weegt de schade op tegen het doel? Breng het Humanitair oorlogsrecht naar jouw collegezaal. Een Rode Kruis-voorlichters kan dit thema op heel indrukwekkende wijze vertellen. Als student leer je de actualiteiten objectief te beschouwen.

EHBO in het hoger onderwijs voor studenten

EHBO-certificaat behalen

Elk jaar belanden er 140.000 jongeren op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang! Jongeren zijn écht al goed in staat om de eerste levensreddende handelingen te verrichten. Nodig een EHBO-instructeur van het Rode Kruis uit en behaal een Europees erkend Rode Kruis certificaat.

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld 6 keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuw lesmateriaal?

Ontvang de onderwijsnieuwsbrief