Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij het Dam tot Dam weekend

Datum: 21 en 22 september 2024
Locatie: Zaandam
Aantal vrijwilligers: 325

Dit jaar vindt de bruisende Dam tot Dam Hulpverlening plaats op 21 en 22 september 2024 en we nodigen jou uit om deel uit te maken van ons geweldige Dam tot Dam team!

Stel je voor: Jij, in het hart van de actie, samen met ruim 300 andere enthousiaste helden, klaar om het verschil te maken tijdens evenementen zoals de Dam tot Dam Wandeltocht, Dam tot Dam by Night (5EM), Dam tot Dam Fietsclassic en de epische Dam tot Damloop (10EM).

Maar dat is nog niet alles! Bij het Rode Kruis draait het niet alleen om Eerste Hulp. Wij zoeken ook dokters, verpleegkundigen, logistieke meesters, facilitaire wizards en communicatie goeroes. Jouw skills kunnen ons helpen om dit evenement soepel, veilig en succesvol te laten verlopen.

Jij kunt het verschil maken! Of je nu de adrenaline van Eerste Hulp zoekt, de ruggengraat bent van onze logistiek, of zorgt voor een warme, welkome omgeving voor onze vrijwilligers, jouw bijdrage is onmisbaar.

Kom erbij! Breng je energie, je passie en je unieke vaardigheden naar de Dam tot Dam Hulpverlening 2024. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van. Meld je nu aan en ontdek hoe jij een sleutelrol kunt spelen in één van de meest energieke evenementen van het jaar!

Welke vacature past bij jou?

Ben je een verpleegkundige en zou je graag je steentje bijdragen aan een dergelijk groot evenement? Of ligt jouw talent meer in de logistiek? Misschien ben je wel als een vis in het water als EHBO’ers in één van de EHBO-posten, of kom je het beste tot je recht aan de knoppen om de communicatie mogelijk te maken.

Er zijn vele functies waar we mensen nodig hebben en hopelijk zit er voor jou één bij. Op dit moment kan je opgeven voor onderstaande diensten:

 • Logistieke dienst: Chauffeurs en Medewerkers Logistiek voor in het distributiecentrum in Zaandam
 • Facilitaire dienst: Receptiemedewerkers, Catering medewerkers, Gebouwbeheerders en BHV’ers
 • Verbindingsdienst: Centralisten en Technisch medewerkers
 • Voor op de posten langs het parcours: Eerste Hulpverleners, Bikers en Teamleiders

Welke spreekt je het meest aan?

Veelgestelde vragen Dam tot Dam Hulpverlening

 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Om vrijwilliger te worden bij de Dam tot Dam hulpverlening kan je je aanmelding in Tools.

  Ben je geen vrijwilliger van het Rode Kruis, maar wil je wel komen helpen?

  1. Stuur dan een bericht naar dtd@rodekruis.nl om te laten weten wanneer en waar je wilt helpen.

  2. Wij zullen je dan in Tools aanmelden voor de juiste dienst. Dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van al het nieuws over die dienst en de rest van de Dam tot Dam hulpverlening.

 • Ontvang ik een bevestigingsmail na inschrijving?

  Ja, deze wordt automatisch verzonden. Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, dan verzoeken wij je hiervan melding te maken via dtd@rodekruis.nl.

 • Wat kan ik declareren qua reiskosten?

  Het Rode Kruis vergoedt reiskosten van de heen- en terugreis eenmalig. Dus van woonplaats naar Zaandam en vice versa. Extra reiskosten die je maakt bijv. t.b.v. de opleiding EHV kunt je niet declareren bij de projectorganisatie.

 • Kan ik Rode Kruis-kleding lenen tijdens de Dam tot Dam hulpverlening?

  Het is mogelijk om Rode Kruis-kleding (fleece vest, polo, jas en broek) te lenen. Dit kan je aanvragen via dtd@rodekruis.nl.

  LET OP: je moet tekenen voor het lenen van de kleding. Zowel bij uitgifte als het inleveren van de kleding. Indien dit niet zorgvuldig gebeurt, ontvangt je en/of jouw afdeling een factuur van het Rode Kruis.

 • Wanneer ontvang ik een bevestiging of meer informatie?

  Eind augustus laten we je weten bij welke dienst je ingedeeld wordt. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met aankomsttijden en een inzetinformatie.

 • Waar slaap ik tijdens de Dam tot Dam hulpverlening en wat is hierbij belangrijk?

  In Zaandam maken we gebruik van onze eigen slaaplocatie. We slapen in een sporthal naast de opkomstlocatie. Daar staan stretchers klaar in een zaal. Je kunt ook een eigen luchtbed meenemen. Heb je specifieke behoeften (bijv. stroomvoorziening i.v.m. CPAP) laat het dan even weten.

  Wil je blijven slapen? Stuur dan een mail aan dtd@rodekruis.nl. We komen zo snel mogelijk bij je terug.