Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Over 3FM Serious Request en de stille ramp

Over 3FM Serious Request en de stille ramp

Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voor kerst sluiten ​3FM-dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets, maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen.

Artikel delen?

De 3FM dj's in en buiten het Glazen Huis roepen heel Nederland op om in actie te komen door:

  • tegen betaling verzoeknummers aan te vragen
  • te doneren en
  • acties op te zetten.

Hiervan doet NPO 3FM op radio, televisie en online verslag.

Een stille ramp, kom nu al in actie!

Een stille ramp is een mondiaal probleem dat miljoenen mensen raakt maar waar de pers geen aandacht aan geeft en waar geen geld voor binnenkomt. Vaak spelen deze rampen zich af in landen waar ze niet de middelen hebben die wij in Nederland wel hebben. In de zomer maakt NPO 3FM bekend welke stille ramp in december centraal staat tijdens 3FM Serious Request. Maar je kunt nu al in actie komen en iemands leven veranderen, waar ook ter wereld.

Het Rode Kruis is op veel plekken in de wereld actief. Medewerkers worden dan ook elke dag geconfronteerd met ontelbare stille rampen. Bijvoorbeeld een kind dat ziek wordt omdat er geen schoon drinkwater is. Of de familie waarvan het huis verwoest is door een modderlawine. De puber die op karton slaapt in een sloppenwijk of de moeder die al haar hele leven de rook van de stoofoven inademt. De vader die geen eten heeft voor zijn gezin omdat zijn zaden niet bestendig zijn tegen de droogte. De pasgeborene die overlijdt aan een longontsteking omdat er geen antibiotica is of de jongen die zijn been kwijtraakt omdat hij aan het spelen was langs de weg en op een mijn stapte.

Levens veranderen

Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van stille rampen die 3FM en het Rode Kruis met 3FM Serious Request op de kaart willen zetten, of in de afgelopen twaalf jaar aandacht voor hebben gevraagd. Welke stille ramp tijdens de editie van 2016 ook centraal staat: we hebben jullie hulp nodig. Kom in actie! Samen kunnen we een verschil maken. Zo hebben NPO 3FM en het Rode Kruis, samen met jou, jullie, heel Nederland, de afgelopen twaalf jaar al miljoenen levens kunnen veranderen.

  • Manungo is nu beter beschermd tegen diarree door een nieuw toilet (latrine).
  • Ilori heeft na een vreselijke gebeurtenis een gesprek gevoerd met een psycholoog.
  • OSouleymane, de baby die Rode Kruis medewerkers hebben kunnen redden van ondervoeding, uitdroging en diarree door haar naar een kliniek te brengen. De ouders wisten niet dat ze hun kindje op deze manier  konden helpen. Na drie weken was Souleymane 2 kilo aangekomen. Ze woog 4,5 kilo toen ze het ziekenhuis mocht verlaten.
  • Tejitu Mesafint heeft met de informatie en cursussen van het Rode Kruis haar kennis over gezondheid en haar zwangerschap verbeterd. Ze ontving een mammapakket waarmee ze verkoudheid en infectie bij haar pasgeboren baby kon voorkomen.

Kom in actie

Je kunt nu in actie komen voor 3FM Serious Request! Dat is leuk, leerzaam én je kunt het samen doen. Jij maakt hiermee een groot verschil!     

Kijk voor meer informatie over 3FM Serious Request en de besteding van de voorgaande edities op: 
www.3fm.nl/seriousrequest en www.rodekruis.nl/trackyourmoney.

Wanneer je een actie opzet, meld deze dan aan op www.3fm.nl/kominactie. Wie weet kom jij in de uitzending om erover te vertellen.