Serious Request voor coronahulp

NPO 3FM kwam met 3FM Serious Request: Never Walk Alone extra in actie vanwege de coronacrisis. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april zetten 3FM-dj’s zich 24 uur per dag in, onder andere door tegen betaling verzoekplaten van luisteraars te draaien. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. Met deze actie is het mooie bedrag van €307.392,- opgehaald.

€307.392,-

is er opgehaald voor de coronahulpverlening

Serious Request 2019

3FM en het Rode Kruis zetten zich in voor slachtoffers van mensenhandel. Denk bij mensenhandel aan seksuele uitbuiting (gedwongen prostitutie, loverboys), arbeidsuitbuiting of gedwongen criminaliteit. Er is altijd sprake van dwang en vaak ook van bedreiging en manipulatie van de slachtoffers. De mensenhandelaar wordt er rijk van.

Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline werd van 14 tot en met 24 december 2019 1.418,513 euro opgehaald voor de slachtoffers van dit verborgen drama. Doneren kan overigens nog steeds.

De drie dj-teams zetten vlak voor de jaarwisseling mensenhandel op de kaart door van Zeeland naar Groningen te lopen. Ze maakten 24 uur per dag live radio en bezochten de acties die luisteraars organiseerden. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis. De dj’s legden samen bijna 500 kilometer af.

Dit jaar werd de route afgelegd als estafette en wisselden de dj’s elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kwamen om hun inzameling aan de actie te doneren en waar optredens en activiteiten werden georganiseerd.

Check hier de route van elke etappe, welke dj’s welke etappes voor hun rekening namen.

500

kilometer lang is de route van Goes naar Groningen

Het verhaal van Angela: ’Er kwamen mannen waar ik seks mee moest hebben’

Angela is zestien als ze wordt aangerand in haar dorp in Latijns-Amerika. Haar ouders zijn boos, maar niet op de dader. Volgens hen is het Angela’s eigen schuld. “Ik hoefde niet meer thuis te komen.” Radeloos gaat ze naar een vriendin van school. Via haar komt ze in contact met een aardige man, Carlo. Angela vertrouwt hem. Als hij voorstelt om naar Nederland te gaan, gaat ze dan ook met hem mee. Maar eenmaal in Nederland wordt Carlo een totaal ander persoon. “Ik moest lingerie aan en er kwamen mannen waar ik seks mee moest hebben. Het was afschuwelijk.”

25

miljoen mensen wereldwijd slachtoffer van mensenhandel

3FM Serious Request in het onderwijs

Jouw school of klas betrekken bij 3FM Serious Request? Elk jaar ontwikkelen we lesmateriaal dat aansluit bij het thema.

Opbrengst afgelopen edities

Heb je wel eens gedoneerd aan 3FM Serious Request en ben je benieuwd hoe je geld is besteed? Lees dan hier over de bestedingen van 2018 en eerdere edities.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×