3FM Serious Request 2018: Lifeline

3FM Serious Request 2018: Lifeline

Nog even en 3FM Serious Request gaat van start! De week voor Kerst die bol zal staan van acties, muziek, evenementen vanuit TivoliVredenburg, de wandelroutes van de dj’s, de week dat je geld kunt ophalen voor één doel: levens redden. En binnen dat doel kun je weer kiezen uit drie thema’s: beschermen tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij conflict. Daar zit vast iets voor je bij!

Niet jij naar de dj‘s, maar de dj’s naar jou

Misschien ben je in het verleden ook wel eens in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Haalde je geld op bij vrienden en familie om dat op het plein bij het Glazen Huis in de brievenbus te gooien, en deed je een dansje om het te vieren. Dit jaar kan dat nog net zo, maar nu heb je kans dat de dj’s bij jou langskomen in plaats van dat jij hen moet bezoeken. Drie teams van dj’s lopen dit jaar namelijk vanaf drie verschillende locaties een week lang het land door, van actie naar actie. En misschien dus wel langs de jouwe!

Uiteindelijk eindigen de dj’s in Utrecht, waar 3FM Serious Request in 2004 voor het eerst het levenslicht zag. Mochten ze dus niet bij jouw actie langs kunnen komen, dan kun je in TivoliVredenburg alsnog je cheque inleveren en een dansje met hen doen.

Eén thema, drie doelen

Het thema dit jaar is Lifeline: red levens. Binnen dat thema kies je zelf het doel waarvoor je je actie opzet. Je kunt geld ophalen voor reanimatiecursussen en AED’s, voor bescherming tegen natuurgeweld of voor noodhulp bij oorlog en conflicten.  Over elk specifiek doel lees je hieronder meer.

14

keer heeft 3FM Serious Request tot nu toe plaatsgevonden