Explosie Beiroet

Beiroet in puin na ongekende explosie

Het is 4 augustus 2020 en het is zonnig in de Libanese hoofdstad Beiroet. Het is een dinsdag als alle andere: ouders gaan naar hun werk, kinderen spelen met elkaar, mensen parkeren hun auto…

Maar rond tien minuten over zes is ineens niets meer als anders. Plotseling wordt de stad opgeschrikt door een allesverwoestende explosie. De ontploffing legt de haven vrijwel volledig in puin en dreunt met ongekende kracht door de rest van de stad. Wijken in de buurt van de haven worden verwoest, en tot op maar liefst twintig kilometer afstand wordt schade aangericht.

In één klap verandert het leven van duizenden mensen. Bij de explosie verliezen meer dan 200 mensen het leven, ruim 6.000 mensen raken gewond en 300.000 mensen worden van het ene op het andere moment dakloos. En dit alles in een land waar de economie al een dieptepunt heeft bereikt en waar een uitbraak van het coronavirus op de loer ligt.

Het Rode Kruis helpt de slachtoffers van de explosie. We bieden onder andere voedsel, water en onderdak. Wil je onze hulp steunen? Doneer dan op giro 5125 (IBAN NL02 INGB 0000 0051 25) of via onderstaande knop.

300.000

mensen zijn door de explosie hun woning verloren