Word vrijwilliger Doneer

Weet jij hoe je moet reanimeren? Dan ben je een life saver!

Per jaar krijgen zo’n 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Hoewel de ambulance vaak snel arriveert, heeft het slachtoffer direct hulp nodig. Je moet dus direct in actie komen, totdat professionele hulp het van je overneemt. Reanimeren is spannend, maar het redt echt levens. Weet dus hoe je moet reanimeren!

Kunnen je vrienden al reanimeren?

Jij weet nu wat je moet doen. Maar geldt dat ook voor je vrienden? Nodig ze uit voor de Life Saving Stories. Laat ze kennismaken met reanimeren op Instagram.

Reanimeren-stap-voor-stap

Reanimeren: alle handelingen op een rijtje

De Life Saving Stories op Instagram gaan vliegensvlug voorbij. En ook bij een echte reanimatie moet je snel handelen. Wil je rustig nalezen hoe het moet? Gebruik deze simpele uitleg.

Lees de stappen van een reanimatie
hans-reanimeerde-zijn-voetbalteamgenoot

Hans reanimeerde zijn teamgenoot

Op een zondagmiddag zakt een speler in elkaar op het veld. Hans twijfelt geen moment. Hij rent naar de plek twee velden verderop waar een teamgenoot vecht voor zijn leven.

Reanimeren-oefenen-in-het-echt

Oefenen in het echt

Tijdens een reanimatiecursus oefen je reanimeren onder begeleiding van een professionele instructeur. Volg ook een cursus en zorg dat je klaar bent om een leven te redden!

EHBO-tips-op-Instagram

EHBO-tips op Instagram

Leer nog meer over EHBO bij ernstige en minder ernstige ongelukken. Check ons EHBO-Instagramkanaal voor handige tips!

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief