Word vrijwilliger Doneer

3FM Serious Request – The Lifeline van start

Geplaatst op 18 december 2020

Zojuist is 3FM Serious Request – The Lifeline van start gegaan. Tot en met 24 december trekt NPO 3FM alles uit de kast om geld op te halen voor onze medische hulp tijdens de coronapandemie. Zes dj’s van 3FM gaan tot kerstavond in lockdown op Vliegveld Twente en maken 24 uur per dag radio om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Steun jij ook de zorgverleners tijdens de coronacrisis? Steun 3FM Serious Request en Help de Helpers!

Waar doen we het voor?

Artsen en verpleegkundigen in de hele wereld leveren al maandenlang een doodvermoeiende strijd om zoveel mogelijk coronapatiënten te helpen. De ziekenhuizen waar ze werken zijn overvol, ze maken lange dagen, ze zien collega’s overlijden en in veel landen zijn er niet genoeg spullen om patiënten te behandelen en besmetting te voorkomen.

Daarom is het thema van 3FM Serious Request dit jaar ‘Help de Helpers’. Met de opbrengsten ondersteunen we de zorg tijdens de coronapandemie. Zo helpen we in Nederland in zorginstellingen waar het door COVID-19 extra druk is. Ook ondersteunen we de GGD’en in de teststraten en bij het bron- en contactonderzoek en geven we voorlichting over het coronavirus.

Het Rode Kruis biedt hulp tijdens de coronacrisis in 171 landen. In veel van die landen levert de pandemie extra problemen op, omdat het gezondheidssysteem zwak is. Er zijn bijvoorbeeld niet genoeg artsen, ziekenhuisbedden en spullen om te zorgen dat verplegers zelf niet ziek worden. Een deel van de opbrengsten van 3FM Serious Request gaat daarom naar onze internationale hulpverlening. We focussen daarbij op Zambia, Honduras en El Salvador.

Wat kun je verwachten van deze editie van 3FM Serious Request?

Om 3FM Serious Request veilig te laten verlopen, is de actie dit jaar anders dan anders. Drie dj-duo’s van 3FM gaan van 18 tot en met 24 december in lockdown op Vliegveld Twente. Vanaf daar maken ze 24 uur per dag radio en online content.

Maar dat is nog niet alles: de dj’s moeten samen ook fulltime een loopband draaiende houden. Samen met de luisteraars proberen ze daarmee een rondje om de wereld te lopen. Aan het einde van de actieweek moet er maar liefst 40.000 kilometer op de teller staan!

Drie dj’s-duo’s van 3FM gaan tot kerstavond in lockdown op Vliegveld Twente.

Wil je meer weten over Hulp in Nederland?