Word vrijwilliger Doneer

Race tegen de klok in Bangladesh en Myanmar om zoveel mogelijk overlevenden van cycloon Mocha te helpen

Geplaatst op 16 mei 2023

Hevige regen, windvlagen, vloedgolven en aardverschuivingen. Afgelopen weekend raasde cycloon Mocha over Bangladesh en Myanmar. Het is de sterkste cycloon in tien jaar in de Golf van Bengalen. Vooral Myanmar werd hard getroffen. Het Rode Kruis zet alles op alles om zoveel mogelijk overlevenden te helpen

Noden zijn groot  

Zeker 3000 huishoudens zijn geraakt door de storm. De noden onder deze mensen zijn groot. Door het natuurgeweld zijn water- en energiesystemen ernstig ontregeld en infrastructuur raakte beschadigd. Veel mensen hebben onmiddellijk hulp nodig. Denk bijvoorbeeld aan onderdak, EHBO, schoon drinkwater, toegang tot toiletten, hygiëneproducten en andere hulpgoederen.

Door de situatie is het risico op overdraagbare ziektes hoog. Daarnaast kunnen door de overstromingen en landverschuivingen plekken die voorheen veilig waren, nu plotseling onveilig zijn geworden.

Alles op alles

Meer dan 800 Rode Kruis-hulpverleners doen er alles aan om zoveel mogelijk hulp te bieden. In totaal hebben zij al 2000 huishoudens geholpen. De storm raasde ook langs de stad Cox’s Bazar in Bangladesh, waar ’s werelds grootste vluchtelingenkamp staat. De inventarisatie van de noden en hulpgoederen is daar nog volop aan de gang.

Het Rode Kruis is er voor mensen in nood

Over de hele wereld staat het Rode Kruis klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. Daardoor zijn we dus altijd dichtbij.

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?