Word vrijwilliger Doneer

Coronavirus: Rode Kruis opent hulplijn voor kwetsbaren

Geplaatst op 16 maart 2020

De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888).

“We krijgen signalen dat er veel ouderen zijn met zorgen,” zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Via de Rode Kruis Hulplijn kunnen we over de zorgen praten, advies geven over hun specifieke situatie en waar nodig ook doorverwijzen naar de juiste hulp. Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd.”

De Hulplijn is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 17:00 uur op 070-4455 888. Anderstaligen kunnen in hun eigen taal contact opnemen via de speciale WhatsApp-Hulplijn.

Lees onze tips

Het kan zijn dat je je angstig voelt nu het virus zich verder verspreidt in Nederland. In een situatie zoals deze is het normaal dat je dit soort gevoelens hebben. Lees daarom eens onze tips over omgaan met stress tijdens de coronapandemie.

Zit je in quarantaine vanwege het coronavirus? Dat kan behoorlijk ingrijpend zijn. Lees daarom ook eens hoe je een thuisquarantaine het beste doorkomt.

Wil je meer weten over Corona?