Pijnlijke voeten na een dagje shoppen of struinen door de stad? Moet je nagaan wat de wandelaars van de Nijmeegse 4Daagse doormaken! Deze is voor al die stoere mensen.
Kruipend naar huis
Wie aan de Nijmeegse 4Daagse denkt, denkt aan twee dingen: wandelen en feesten. De wandelaars en feestgangers komen elkaar ‘s ochtends vroeg vaak tegen. De ene groep helemaal fris en fruitig, de andere groep, nou ja… niét.
Een ding hebben ze wel gemeen: ze gaan kruipend naar huis. Maar niet gevreesd, want zowel bij de feesten als tijdens de wandeltocht houden Rode Kruis-vrijwilligers een oogje in het zeil en staan ze klaar om jou te helpen als dat nodig is.
Blaren, blaren, blaren
De grootste nachtmerrie van iedere wandelaar heeft zes letters: B-L-A-R-E-N. Gelukkig doemt de eerste Rode Kruis-blarenpost al na tien kilometer op.
Veruit het grootste deel van alle mensen die een blaarbehandeling krijgt tijdens de Nijmeegse 4Daagse, loopt de tocht gewoon uit. Niet zoveel aan het handje, eh, voetje dus!
Support langs de route
‘Hoe ver is het nog?!’ Het is een beetje als een kind op de achterbank van de auto. Iedere wandelaar zegt of denkt dit sowieso een keer (of twee, of drie, of vier). Want laten we wel wezen: of je nou de 30, 40 of 50 kilometer wandelt, het is gewoon ver. Punt.
Gelukkig zijn daar al die geweldige supporters langs de route die je weer motiveren om door te gaan. En mocht je het nou écht niet meer redden, dan staat onze vrijwilliger Dick voor je klaar met een lift. Hij rijdt in de zogenoemde bezemwagen, waar wandelaars in kunnen stappen wanneer het ze te zwaar valt.
Het Rode Kruis is er
Het is dit jaar de 75e keer dat het Rode Kruis ondersteunt tijdens de Nijmeegse 4Daagse. De meeste vrijwilligers zijn Eerste Hulpverleners. Zij staan klaar voor kleine en grote ongevallen: van de welbekende blaren tot aan krampen, insectenbeten en flauwtes. Behalve vrijwillige hulpverleners, zijn er ook vrijwilligers die ondersteunen op het gebied van onder andere facilitair en logistiek.