Word vrijwilliger Doneer

Giro555 start actie om corona te bestrijden in kwetsbare landen

Geplaatst op 12 mei 2021

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor een nationale actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien en maakt duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich ook grote zorgen over de situatie in Nepal.

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is dan hier. Bijvoorbeeld door logistieke uitdagingen en door een gebrekkige gezondheidszorg. Het ingezamelde geld is bedoeld voor het mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen en voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers.

Veilig door vaccinaties

“Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is,” zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555. “Alle ogen zijn nu gericht op India, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen kan gebeuren.”

Volgens de actievoorzitter kan de wereld deze pandemie alleen overwinnen als er wereldwijd wordt gevaccineerd, ongeacht nationaliteit of inkomen. “Terwijl mensen in Nederland bescherming krijgen, willen we hen vragen solidair te zijn met mensen in kwetsbare landen, waar het nog helemaal niet vanzelfsprekend is dat je een vaccinatie krijgt.”

De 555Collectebus rijdt door het land om aandacht te vragen voor de actie.

555Collectebus naar vaccinatielocaties

Tijdens de actie zal ook de 555Collectebus gaan rijden. Hij zal verschillende plekken in het land aandoen waar mensen in actie komen en onder meer stoppen bij GGD-priklocaties.

Kom ook in actie tegen corona

Steun jij ook de hulpverlening aan mensen in arme en kwetsbare landen tijdens de coronapandemie? Steun dan de actie van de samenwerkende hulporganisaties en doneer nu op Giro555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)!

Wil je meer weten over Corona?