Help kwetsbaren tijdens de coronacrisis

Nederland gaat gebukt onder een ongekende crisis. Het coronavirus raakt iedereen en kwetsbare en zieke Nederlanders hebben onze hulp nu extra hard nodig. Die hulp bieden we, overal in Nederland en met duizenden toegewijde vrijwilligers. We ondersteunen de gezondheidszorg, bieden een luisterend oor en delen voedselpakketten uit.

Het einde van de crisis is nog niet in zicht en we blijven hulp bieden zolang dat nodig is. Daar hebben we jouw steun bij nodig. Want zonder jou is het Rode Kruis nergens.

Geef voor onze hulp in Nederland, het Caribisch gebied en op kwetsbare plekken wereldwijd. Doneer op giro 7244, IBAN NL19 INGB 0000 0072 44 of via de knop hieronder.

Wil je specifiek voor één van bovenstaande gebieden geven, zet dan Nederland, Cariben of Internationaal in de omschrijving van je overboeking.

20 sec

handen wassen met zeep verkleint risico besmetting

Nationaal Actieplan Coronavirus

De medische, sociale en economische gevolgen van de coronacrisis treffen de hele samenleving en zullen dat voorlopig blijven doen. We maken ons daarom klaar om ook het komende jaar veel hulp te verlenen. In Nederland, waar we onze huidige activiteiten voortzetten. En in het Caribisch deel van het Koninkrijk, waar we onze hulp uitbreiden.

Om dit vol te kunnen houden, zullen we de komende twaalf maanden ruim 30 miljoen euro nodig hebben. Verwacht wordt dat enkele honderdduizenden mensen hulp nodig zullen hebben. Lees verder voor een overzicht van onze huidige en geplande hulpverlening.

5.952

keer zijn onze vrijwilligers ingezet tijdens de coronacrisis

Wereldwijd hulpverleners in actie

Het Rode Kruis is wereldwijd actief. Vanaf het allereerste moment dat het coronavirus opdook, zetten onze vrijwilligers wereldwijd zich keihard in om de verspreiding in te dammen en kwetsbare mensen te helpen. De hulpverlening in andere landen verschilt per land en regio en bestaat onder andere uit voorlichting geven, vervoer en verzorging van patiënten, het verstrekken van hulppakketten aan mensen in quarantaine en het verlenen van psychosociale hulp. Verder zijn er teams actief die zich bezighouden met ontsmetting.

Maar de grootste hulpoperatie aller tijden moet nog beginnen en zal nog jaren duren: de massale opkomst van nieuwe kwetsbare groepen overal in de wereld. Door de coronacrisis zijn ze hun vaak al wankele bestaanszekerheden kwijt. Het zijn de mensen die leven van dag tot dag, die elke dag erop uit moeten om aan eten te komen. Onmogelijk in landen waar een lockdown geldt. In veel arme landen is er ook fors minder werk. Hierdoor ligt honger op de loer.

Kwetsbare gebieden

Landen waar burgeroorlogen woeden, die geteisterd worden door droogte, overstromingen of cyclonen, zullen nóg kwetsbaarder worden. De coronacrisis kan voor grote delen van de bevolking in deze gebieden de nekslag betekenen. We werken om de meest kwetsbaren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Met onder andere gezondheidszorg, betere hygiënevoorzieningen, voorlichting, voedselpakketten en geld.

Daarnaast blijft altijd zorg om waar en wanneer het virus weer de kop opsteekt. Verspreiding van het virus is extra moeilijk te beheersen in conflictgebieden, sloppenwijken en andere plekken waar hygiënische middelen niet vanzelfsprekend zijn. Of waar mensen dicht op elkaar leven.

Wil je geven voor onze coronahulpverlening in kwetsbare gebieden wereldwijd, doneer dan op giro 7244 of IBAN NL19 INGB 0000 0072 44 en zet Internationaal in de omschrijving van je overboeking.

158

Het Rode Kruis is in 158 landen bezig met de bestrijding van het coronavirus

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×