Word vrijwilliger Doneer

Alles over jouw mentale gezondheid

Wat kun je doen als je weinig energie hebt? Hoe kun je stoppen met piekeren? En hoe kun je een ander helpen die in de put zit? Bij het Rode Kruis vinden we het belangrijk dat je EHBO kunt toepassen als iemand gewond raakt, maar weet jij ook hoe je zorgt voor een goede mentale gezondheid?

Rode Kruis-psychologen Madelon en Esmée zitten boordevol handige tips om goed voor je mentale gezondheid te zorgen. Op deze pagina vind je allerlei adviezen, oefeningen en informatie om lekkerder in je vel te zitten. Klik op de thema’s en lees je vrolijk!

 

doelen-1030x503-1

Doe de #skipdedip-challenge!

Tijdens de #skipdedip-challenge krijg jij zeven dagen lang elke dag een kleine opdracht van onze psychologen. Je begint wanneer je wilt, en uiteraard kun je het ook samen met je vrienden, collega’s of klasgenoten doen! Download de challenge en ga voor zeven dagen vrolijkheid in coronatijd!

Naar de challenge

Maak kennis met de psychologen

“Hoi, ik ben Esmée en ik werk als psycholoog bij het Rode Kruis. Ik zie dat de coronatijd voor veel mensen zwaar is, zelfs nu we langzaam de winter achter ons gaan laten. Daarom geef ik je tips om vrolijker aan de lente te beginnen.”

“Ik ben Madelon en als psycholoog bij het Rode Kruis zie ik dat veel jongeren in deze tijd last hebben van bijvoorbeeld stress, eenzaamheid of een gebrek aan motivatie. Daarom geven we je handvaten om hiermee om te gaan.”