Word vrijwilliger Doneer

Glecerio verloor zijn huis door supertyfoon Rai

Geplaatst op 25 maart 2022

In december 2021 raakten honderdduizenden mensen in de Filipijnen hun huis kwijt door supertyphoon Rai. Eén van hen was Glecerio, die in één klap zijn huis én zijn werk kwijtraakte. Het Rode Kruis hielp na de tyfoon direct met water, voedsel en medische zorg. Op dit moment helpen we mensen als Glecerio om hun leven weer op te bouwen.

schade na tyfoon Rai op de Filipijnen Rode Kruis
Glecerio Magdual doorzoekt de overblijfselen van zijn huis, om alles te redden wat hergebruikt kan worden. Hij legt al het nuttige hout op een stapel zodat hij zijn huis kan herbouwen. Hij is ontroerd wanneer hij resten vindt van zijn vissersboten.

“Zonder boot kan ik mijn gezin niet voeden”

Glecerio woont aan de kust en werkt als visser. Op de dag van de storm koos hij ervoor om aan land te blijven.

Binnen enkele uren veegde de stormvloed het hele huis van Glecerio weg. Het was het huis dat zijn ouders ooit aan hem hadden doorgegeven. Ook zijn drie vissersboten overleefden de storm niet. “De boten zorgden ervoor dat ik mijn gezin kon onderhouden. Zonder deze inkomsten, vrees ik voor de toekomst.”

Zijn stad, Barangay Bitaog, is verwoest. Wel zijn vele inwoners op de been om de puinhoop op te ruimen en hun leven weer op te bouwen.

Het Rode Kruis helpt mensen zoals Gecerio. Niet alleen met voedsel en water, maar ook met spullen om een tijdelijk onderdak in te richten.

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?

Programma Partnership

Zo bouwen we aan een weerbare toekomst in Zuid-Soedan

12 juli 2024

Zuid-Soedan kampt met vele burgeroorlogen en natuurrampen. Het Programma Partnerschap-project (PPP), een samenwerking tussen de Europese Unie en het Rode Kruis, biedt een lichtpuntje. Dit project helpt de Zuid-Soedanezen beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Lees meer