Word vrijwilliger Doneer

Hou je dit jaar écht aan je goede voornemens: laat je sponsoren!

Geplaatst op 20 december 2021

Je kent het wel: je neemt je voor dat je in het nieuwe jaar écht gaat vaker gaat hardlopen, maar eind januari liggen je hardloopschoenen alweer achterin de kast. Niet dit jaar! Want dit keer kun jij je laten sponsoren om je aan jouw goede voornemens te houden. Het geld dat je ophaalt, gaat naar mensen in nood. Zo behaal jij je doel, en help je ook nog eens een ander! Met Kickstart 2022 begin jij je jaar extra goed.

Hoe werkt het?

1. Meld je goede voornemen aan
Meld jouw goede voornemen aan op Kickstart 2022. Twee keer per week hardlopen, zes kilo afvallen, vrijwilligerswerk doen, een uurtje minder Netflixen, vaker je konijn aaien: alles is mogelijk.

Stel daarbij ook in hoeveel dagen je die nieuwe gewoonte minimaal wilt volhouden. Én hoeveel geld je doneert als je jouw doel niet haalt. Zo heb je extra motivatie om je aan jouw voornemen te houden.

2. Vraag anderen om jouw te sponsoren
Nu is het tijd voor een extra stok achter de deur: vraag jouw vrienden, collega’s, familie of buren om je te sponsoren! Zij doneren een bedrag aan het Rode Kruis om jouw goede gewoonte te stimuleren.

Die sponsoring helpt je om jouw doel te bereiken. “Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je jouw goede voornemens volhoudt, groter is wanneer je een steuntje in de rug krijgt en anderen erbij betrekt”, zegt Esmee Pluijmers, psycholoog bij het Rode Kruis. Als je al je vrienden plechtig hebt beloofd dat je vaker gaat sporten, dan moét je die hardloopschoenen wel aantrekken.

3. Ga aan de slag!
Ga aan de slag om jouw doel te bereiken. Als je je aan jouw goede voornemen houdt, dan heb je aan het einde van jouw periode een mooi bedrag opgehaald voor het Rode Kruis.

En haal je het niet? Dan doneer je zelf het bedrag dat je van tevoren hebt ingesteld. Je hebt dan in ieder geval een ander geholpen: tóch nog een goed begin van het nieuwe jaar!

Waar gaat het geld naartoe?

Het geld van deze actie gaat naar het de hulp van het Rode Kruis aan mensen in nood. Het Rode Kruis helpt in de hele wereld mensen die zijn getroffen door natuurgeweld, conflicten, de coronapandemie of andere noodsituaties.

Wist je bijvoorbeeld dat dit jaar al meer dan driehonderd natuurrampen hebben plaatsgevonden? Dankzij jouw hulp kunnen we de slachtoffers helpen met onderdak, voedsel en water. Lees hoe we helpen.

Ga ook voor een frisse start en doe mee!

Jouw jaar ook extra goed beginnen? Ga aan de slag met jouw goede voornemens en doe mee aan Kickstart 2022!

Wil je meer weten over Mentale gezondheid?

Osama Isaac met kinderen

Isaac (44) maakte eigen lesmateriaal voor medevluchtelingen

22 juni 2023

Ooit was Osama Isaac (44) zelf vluchteling. Nu werkt hij als vrijwilliger bij het Rode Kruis en leert hij andere vluchtelingen meer over de Nederlandse taal en cultuur, iets wat hij heel belangrijk vindt. “Elke activiteit in het onderwijs vormt een stap op weg naar vrijheid.”

Lees meer