Word vrijwilliger Doneer

Linda is al negen jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis

Geplaatst op 25 maart 2022

Een EHBO-moment op het werk was voor Linda Schoffelen de trigger om haar leven een onverwachte wending te geven. De Zuid-Limburgse liet zich omscholen tot verpleegkundige en werd vrijwilliger bij het Rode Kruis. “Dat was een schot in de roos.”

“Het helpen van mensen in nood is ongelofelijk boeiend”

Een collega van Linda zakte op het werk in elkaar. Van de ene tel op de andere was ze buiten westen. “Zij was onze bhv’er, wat nu? Ik had geen idee wat ik moest doen.” Met de collega kwam het gelukkig goed, en Linda werd door het incident op een idee gebracht.

Linda besloot een EHBO-cursus te volgen. Tijdens deze cursus kwam ze tot een interessante ontdekking over zichzelf. “Ik vind het helpen van mensen in nood ongelofelijk boeiend. Hier word ik zo blij van!” Ze constateerde dat ze daar meer mee wilde doen en trok de stoute schoenen aan: ze liet zich omscholen tot verpleegkundige. “De jaren daarvoor had ik niet durven denken om een totaal andere richting te kiezen,” zegt ze glimlachend.

Onverwachte rampen

In Gulpen is Linda inmiddels negen jaar actief als vrijwilliger van het Rode Kruis. Ze is doorgegroeid van evenementenhulpverlener naar EHBO-instructeur. In het overkoepelende district is ze daarnaast actief als teamleider Noodhulp en Bevolkingszorg.

En dat laatste heeft ze in juli 2021 geweten. Iedereen herinnert zich de beelden van weilanden en wegen, kelders en straten. Alles onder water. Samen met heel Limburg streed Linda tegen het extreem hoge water. Van het verlenen van eerste hulp tot het inrichten van opvanglocaties: Linda had haar handen vol.

Eén ding is zeker: stilzitten is niets voor Linda en ze is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen: ‘’Vastroesten gaat mij niet gebeuren.’’

Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?