Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Hulplijn nog altijd open voor hulp, tips en een luisterend oor

Geplaatst op: 14 september 2021

Veel coronamaatregelen worden binnenkort losgelaten. Dat is natuurlijk een opluchting voor veel mensen, maar niet voor iedereen. Mensen die zich extra zorgen maken over de gezondheid van zichzelf of hun dierbaren kunnen daarom nog altijd terecht bij de Rode Kruis Hulplijn. 

Voor sommige mensen is het zorgelijk dat de coronamaatregelen voor een groot deel worden losgelaten. Ze kunnen bijvoorbeeld niet gevaccineerd worden of het vaccin werkt bij hen niet of onvoldoende. Wij staan klaar om mensen met zorgen over corona, de nieuwe maatregelen of een thuisquarantaine te helpen via de Rode Kruis Hulplijn.

Luisterend oor

Zorgen over een besmetting met COVID-19, je baan of de toekomst: deze periode kan behoorlijk stressvol zijn. De Rode Kruis Hulplijn staat klaar voor mensen die een luisterend oor nodig hebben. We helpen in het Nederlands of in verschillende andere talen.

Praktische tips

Daarnaast geven we praktische tips. Een thuisquarantaine kan bijvoorbeeld tot een hoop praktische problemen leiden: hoe kom je aan je boodschappen en wie kan je medicijnen ophalen? Onze Hulplijn denkt mee met mensen die niemand in hun omgeving hebben om te helpen. Lees hier alvast hoe je je kunt voorbereiden op een quarantaine en hoe je een thuisquarantaine goed door kan komen.

Contact met de Rode Kruis Hulplijn

Heb je advies of een luisterend oor nodig? De Rode Kruis Hulplijn is telefonisch op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 070-4455-888.

Contact met hulplijn voor anderstaligen

Anderstaligen kunnen een (voice-)bericht sturen naar de WhatsApp-Hulplijn. Zij worden dan teruggebeld door een vrijwilliger in hun eigen taal. Deze dienst is momenteel beschikbaar in het Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers), Turks, Chinees (Kantonees en Mandarijn) en Portugees.

Wil je meer weten over corona?