Word vrijwilliger Doneer

Vijf momenten in 2021 waar wij warm van werden

Geplaatst op 31 december 2021

Met alle coronaperikelen was 2021 voor veel mensen niet bepaald hun favoriete jaar, maar gelukkig zijn er ook altijd lichtpuntjes. Ook het afgelopen jaar stonden overal ter wereld mensen klaar om elkaar te helpen. Gewoon, omdat dat is wat je doet. Vijf mooie momenten in het afgelopen jaar.

1. Izak deelt zijn geluk

Izak ging als vrijwilliger aan een slag in een verzorgingshuis. Daar was het extra druk vanwege de coronapandemie. “Ik heb genoeg geluk in mijn leven, dus dit deel ik graag met anderen.”

2. Meer mensen willen levens redden

De reanimatie van de Deense voetballer Eriksen tijdens het WK maakte nogal wat los. Veel mensen deelden hun indrukwekkende reanimatie-ervaringen met ons. Gelukkig had de nare gebeurtenis ook een positief gevolg: meer mensen wilden leren hoe ze een leven kunnen redden!

3. De knuffel van Luna

Het Spaanse Rode Kruis ving migranten op die uitgeput aankwamen op het strand van Cueta. Hulpverlener Luna gaf een van hen een knuffel. Haar gebaar ging de hele wereld over.

4. De onvermoeibare Yolaine

De zandzakken waren niet aan te slepen tijdens de overstromingen in Limburg afgelopen zomer. Rode Kruis-vrijwilligers als Yolaine zetten zich onvermoeibaar in om de Limburgers te helpen.

5. Iedereen wil helpen

Hals over kop moesten Afghanen deze zomer huis en haard verlaten, op de vlucht naar ons koude land. Gelukkig zijn er in Nederland altijd mensen die willen helpen als anderen in nood zijn.

Geen enkel moment missen?

Wil jij in het nieuwe jaar geen enkel mooi moment missen? Volg ons op social! Blijf op de hoogte via Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram of TikTok.

Meest recente berichten