Word vrijwilliger Doneer

Vluchten wordt steeds gevaarlijker en jij kunt helpen!

Geplaatst op 23 augustus 2021

Vluchten via de Middellandse Zee wordt steeds gevaarlijker. Je hoort er weinig over, maar op de zee voltrekt zich de laatste maanden langzaamaan een ramp. In de eerste helft van 2021 zijn hier bijna achthonderd migranten verdronken. Dit zijn drie keer zoveel mensen als in dezelfde periode vorig jaar. We komen in actie om het vluchten veiliger te maken en jij kunt daarbij helpen.

Wat er aan de hand is

Het was even rustig op de Middellandse Zee. In het coronajaar 2020 waagden minder mensen de overtocht naar Europa en daardoor vielen er ook minder doden.

Maar inmiddels wordt het weer drukker en overlijden ook meer mensen. In de eerste helft van dit jaar verdronken zeker 792 mensen tijdens hun tocht. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk nog veel hoger, want veel mensen worden vermist.

De situatie kan de komende maanden nog erger worden. Dit komt doordat veel mensen op de vlucht zijn voor geweld. Denk bijvoorbeeld aan mensen uit de Ethiopische regio Tigray. Ook maken landen het steeds moeilijker om migranten op zee te helpen.

Hoe jij kunt helpen

Jij kunt mensen die op de vlucht zijn helpen met jouw favoriete sport. In september gaat namelijk een speciale actie van start: Kilometers voor Kansen. Tijdens deze actie haal je geld op voor vluchtelingen door te sporten.

Vluchtelingen moeten vaak veel kilometers reizen om zichzelf in veiligheid te brengen. Jij kunt hen helpen door dezelfde afstand af te leggen, maar dan op de wielrenfiets, op je skeelers of op je hardloopschoenen. Dit mag alleen, maar bijvoorbeeld ook samen met je vrienden of collega’s. Voor je kilometers laat je je sponsoren, en zo steun je onze vluchtelingenhulp.

Wat doen we met de opbrengsten?

De opbrengsten van Kilometers van Kansen gebruiken we om wereldwijd vluchtelingen te helpen tijdens hun tocht. We zorgen onder andere voor onderdak, schoon drinkwater, voedsel en medische hulp. Ook gaan onze teams deze maand opnieuw de Middellandse Zee op om mensen te helpen die tijdens de overtocht in de problemen komen. Dit doen we samen met SOS Mediterranée. Op het reddingsschip Ocean Viking zorgen we voor onder andere medische zorg, voedsel, droge kleren, dekens en psychosociale hulp.

Doe je ook mee?

Laat jij ook jouw kilometers tellen voor een vluchteling? Doe mee met Kilometers voor Kansen! Zo word jij fit, en hebben zij een kans.


Wil je meer weten over Hulp wereldwijd?