Word vrijwilliger Doneer

Wil jij iets betekenen voor een ander? Word vrijwilliger bij het Rode Kruis!

Geplaatst op 14 september 2022

Kun jij een paar uur per maand missen? En wil jij graag iets betekenen voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis! We zoeken zo’n duizend mensen om onze hulpverleners te ondersteunen. Samen kunnen we iets betekenen voor mensen in nood.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger kom je in actie als hulpverlener. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als EHBO’er op evenementen, helpt bij opvanglocaties voor asielzoekers of je ondersteunt bij zorginstellingen. En dat doe je niet alleen, want op dit moment komen 15.000 enthousiaste vrijwilligers al in actie voor het Rode Kruis. Je werkt dus echt samen om het verschil te maken.

Uiteraard ga je niet zonder hulp aan de slag. Je krijgt eerst een opleiding, die je voor een deel online kunt volgen. Je leert onder andere hoe je EHBO verleent, een portofoon gebruikt en wat mentale eerste hulp inhoudt. Je oefent deze vaardigheden ook in de praktijk, samen met andere vrijwilligers.

Helpen als het jou uitkomt

Als je het opleidingstraject hebt doorlopen, kun je aan de slag als vrijwilliger. Je bepaalt zelf hoe, waar en wanneer je helpt. We vragen je alleen om minimaal zes uur per maand beschikbaar te zijn.

Dus lijkt het jou leuk om één keer per maand bij een sportevenement of festival te helpen? Of wil je je misschien juist wel elke week inzetten voor de opvang van vluchtelingen? Er zijn tal van mogelijkheden!

Meld je nu aan

Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Meld je dan nu aan als vrijwilliger en maak het verschil!

Wil je meer weten over Hulp in Nederland?

Ouders met kinderen die boodschappen doen met de boodschappenkaart van het Rode Kruis

Schoolmaaltijden in gevaar: wat betekent dit voor leerlingen? 

3 juni 2024

Als de overheid stopt met de financiële steun voor het Programma Schoolmaaltijden, dreigen 350.000 leerlingen met honger in de klas komen te zitten. “De kinderen hebben dit zo hard nodig. Het hoort niet dat wij in zo'n mooi land wonen en er dan kinderen op school zitten met honger”, zegt schooldirecteur Audrey Rajcomar.

Lees meer